Antena 3 CNN Actualitate Primul caz de bullying din România, trimis în judecată. Familia elevului agresor şi şcoala riscă să plătească daune de 15.000 euro

Primul caz de bullying din România, trimis în judecată. Familia elevului agresor şi şcoala riscă să plătească daune de 15.000 euro

Cazul elevului bătut crunt de un coleg în sala de clasă a fost trimis în instanţă. 

Primul caz de bullying din România, trimis în judecată. Familia elevului agresor şi şcoala riscă să plătească daune de 15.000 euro
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    15 Ian 2020   •   11:39

Este primul dosar de bullying din ţara noastră care ajunge pe masa unui judecător, după adoptarea legii care defineşte acest termen. 

Magistratul a luat deja o primă măsură şi a obligat şcoala să facă publice imaginile care surprind momentul agresiunii. 

"Şcoala a încercat să găsească un motiv să nu ne dea înregistrarea, dar am ajuns în instanţă şi am obţinut-o. 

Apoi, pe baza acestei înregistrări, şcoala şi părinţii acelui elev sunt chemaţi în judecată şi noi le solicităm suma de 15.000 euro cu titlu de daune", a declarat avocatul Adrian Cuculis, miercuri, la Antena 3.

În momentul de faţă, agresorul fiind minor (11 ani), nu pot fi luate măsuri din punct de vedere penal, a completat avocatul, dar protecţia Copilului ar trebui să ia măsuri.

Ce este bullyingul

Bullyingul este definit ca fiind un comportament ostil sau de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. 

Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel (făcând referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/ familial).

Uneori, aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.

Bullying reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic, şi este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. Se întâmplă pe coridoarele școlii, în curte, pe străzi și, din păcate, uneori și în sălile de clasă. 

Nedepistat la timp, bullyingul poate lăsa traume și repecusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.
 

Primul caz de bullying, trimis în judecată

×
Subiecte în articol: bullying şcoală
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close