Antena 3 CNN Actualitate „Primul WC”, proiect de lege pregătit în Parlament

„Primul WC”, proiect de lege pregătit în Parlament

„Primul WC”, proiect de lege pregătit în Parlament
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Noi 2016   •   09:27

După „Prima Casă”, „Primul loc de muncă”, „Prima baie”, parlamentarii vor acum să lanseze și programul ”Primul WC”. Acesta ar urma să creeze posibilitatea tuturor celor care nu au în dotare un grup sanitar modern și să-l poată face cu banii în rate și cu dobândă mică.

„Dacă ies din nou deputat, prima lege inițiată va fi cea care va da posibilitatea fiecărui român să aibă un grup sanitar decent. M-am îngrozit acum, în pre campanie și în campanie, când am văzut ce condiții sunt la țară. Sate întregi nu au un WC normal, ci îl folosesc pe cel de acum 100 de ani, din fundul curții. Mai mult, sunt școli care nu au WC-uri. Nu este admisibil așa ceva în secolul 21”, a declarat, pentru EVZ, deputatul care vrea să inițieze legea.

Potrivit parlamentarului, care deocamdată vrea să își păstreze anonimatul, proiectul le va permite tuturor celor care nu au un grup sanitar modern să-și poată cumpăra toate materialele de construcție necesare, să plătească muncitori și să se racordeze la apă, cu avans zero și cu o dobândă de 5 la sută, dobândă subvenționată de stat.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close