Antena 3 CNN Actualitate Primul zbor la Braşov a avut loc marţi. Un avion de calibrare a decolat de pe Aeroportul Băneasa spre Aeroportul Ghimbav

Primul zbor la Braşov a avut loc marţi. Un avion de calibrare a decolat de pe Aeroportul Băneasa spre Aeroportul Ghimbav

Veste extraordinară! Primul zbor de probă la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav s-a încheiat acum câteva momente. Construcția aeroportului a costat peste 130 de milioane de euro.

Primul zbor la Braşov a avut loc marţi. Un avion de calibrare a decolat de pe Aeroportul Băneasa spre Aeroportul Ghimbav
Sursa foto: Pixabay.com
de Ioana Mircea    |    Ovidiu Stan    |    13 Dec 2022   •   11:23

Primul avion spre cel mai nou aeroport din România a decolat astăzi de la Bucureşti, la ora 10.15. Aeroportul Braşov-Ghimbav este primul aeroport care s-a construit în ultimii 50 de ani, în România. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre zborul de calibrare ce a avut loc de la Bucureşti, la Braşov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Mă bucură faptul că am reușit ca într-un timp relativ scurt, în mai puțin de un an de zile de la momentul semnării contractului, să putem să avem instalate în perimetrul aeroportului, toate echipamentele de radio-navigație.

Astăzi se va verifica din zbor toate aceste echipamente, urmând ca în luna ianuarie, procedura de zbor care în prezent este la codat, să fie şi ea verificată. În felul acesta putem spune că intrăm în linie dreaptă cu operaționalizarea aeroportului de la Brașov", a afirmat Adrian Veştea.

Președintele Consiliului Judeţean Braşov susţine că acest aeroport va putea să acomodeze peste un milion de pasageri. Ca dimensiuni, el este al treilea din România, după aeroportul de la București și cel de la Cluj. De asemenea, pista sa va putea permite inclusiv zboruri din America.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close