Prinţul Paul dă cu tifla DNA: lovitură în plin proces penal

de D.G.    |    21 Sep 2016   •   17:10
Prinţul Paul dă cu tifla DNA: lovitură în plin proces penal Foto: Agerpres

Manevre incredibile, de ultimă oră, au loc pe marginea afacerii penale referitoare la cele două retrocedări pentru care aşa-zisul prinţ Paul Phillipe al României şi afaceristul Remus Truică au fost trimişi în judecată, scrie Jurnalul.

Societatea lui Paul Phillipe a obţinut într-o instanţă civilă recunoaşterea unui antecontract de vânzare-cumpărare prin care firma lui Remus Truică, Reciplia SRL, care a achiziţionat, în 2007, de la “prinţ” drepturile litigioase, s-ar fi obligat să-i revândă lui Paul 70 la sută din Pădurea de la Snagov şi 20 la sută din Ferma Regală Băneasa. Tribunalul Ilfov a admis, în luna aprilie, cererea lui Paul Phillipe, emiţând o hotărâre judecătorească ce va ţine loc de contract de vânzare-cumpărare pentru 24,64 hectare de pădure la Snagov.

A refuzat, însă, să admită solicitarea privind recunoaşterea promisiunii de vânzare-cumpărare dintre firma lui Remus Truică şi cea a lui Paul Phillipe referitoare la o suprafaţă de 12,71 hectare de teren din Ferma Regală Băneasa. Mâine, Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe în apelul formulat de “prinţ”, care doreşte să i se recunoască inclusiv dreptul de proprietate asupra terenurilor din Băneasa.

Operaţiunea are loc în condiţiile în care toate aceste suprafeţe de teren, ale căror tranzacţii au fost autentificate de Tribunalul Ilfov, se află sub sechestre penale instituite de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care Remus Truică, Paul Phillipe al României şi alte persoane au fost trimise în judecată pentru obţinerea ilegală a retrocedărilor.

Continuarea, pe jurnalul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close