Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general al PÎCCJ condamnă atacul asupra mașinii în care se afla procurorul general al Bulgariei

Procurorul general al PÎCCJ condamnă atacul asupra mașinii în care se afla procurorul general al Bulgariei

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România a condamnat atacul asupra mașinii în care se afla procurorul general al Bulgariei.

Procurorul general al PÎCCJ condamnă atacul asupra mașinii în care se afla procurorul general al Bulgariei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    02 Mai 2023   •   19:36

"Procurorul general al PÎCCJ, domnul Alex Florin Florența, dorește să exprime poziția de susținere și de solidaritate a Ministerului Public din România față de procurorul general al Bulgariei, domnul Ivan Gheșev, precum și față de familia acestuia.", a anunțat Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

"Procurorul general condamnă atacul care l-a vizat pe domnul Ivan Gheșev și își exprimă convingerea că justiția din Bulgaria va depune toate eforturile pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, se mai arată în comunicat.

Totodată, procurorul general al PÎCCJ "reiterează necesitatea ca lupta împotriva corupției și criminalității organizate să reprezinte un deziderat permanent pentru autoritățile de aplicare a legii, fiind necesare eforturi sporite pentru combaterea acestor fenomene infracționale".

Citește și: Atentat în Bulgaria, care l-a vizat pe procurorul general: "Bomba era clar menită să ucidă"

"Incidentul care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei constituie un atac la adresa democrației, o încercare de subminare a statului de drept, a fundamentelor care stau la baza societății moderne.

În contextul proliferării grupărilor infracționale, în special sub aspect transfrontalier, este necesară o intervenție fermă a organelor judiciare pentru anihilarea acțiunilor criminalității organizate, aceasta reprezentând o amenințare majoră pentru cetățenii europeni", a precizat PÎCCJ.

Coloana de mașini în care se afla procurorul general al Bulgariei a fost atacată luni. O bombă a explodat într-o curbă, chiar lânga maşina oficialului care a scăpat nevătămat.

×
Subiecte în articol: procurorul general PÎCCJ Bulgaria atac masina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close