Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare în scandalul testelor confiscate. Procurorii, urmăriți penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Răsturnare în scandalul testelor confiscate. Procurorii, urmăriți penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Pe data de 25 martie, se desfășura o acțiune în mai multe județe a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Atunci au fost confiscate mai mult de 10.000 de teste, pe motiv că nu ar fi conforme, că nu ar avea avizul celor de la ministerul Sănătății.

Răsturnare în scandalul testelor confiscate. Procurorii, urmăriți penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Mai 2020   •   13:31

Dosarul însă a fost mutat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 la Parchetul Tribunalului București și a fost clasat. Testele au fost restituite, în condițiile în care judecătorii au hotărât că sunt conforme. 

După numai câteva zile, persoanele de la care au fost confiscate testele, au depus plângere penală împotriva procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, la secția pentru Investigarea Magistraților. Acolo a fost deshis un dosar de cercetare penală pe numele a doi procurori care  au fost puși sub urmările penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor și pentru abuz în serviciu. 

 

×
Subiecte în articol: procurori teste confiscate
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close