Antena 3 CNN Actualitate Procurorul General: Există o anchetă în curs. Procurorii ar trebui să fie la dispoziția Ministerului Public

Procurorul General: Există o anchetă în curs. Procurorii ar trebui să fie la dispoziția Ministerului Public

Procurorul General: Există o anchetă în curs. Procurorii ar trebui să fie la dispoziția Ministerului Public
03 Feb 2017   •   08:12

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a explicat, vineri dimineață că va ataca, în instanţa de contencios administrativ, ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

“În cursul zilei de astăzi, vom ataca la instanță ordonanța de urgență”, a explicat Augustin Lazăr.

În plus, Procurorul General a explicat că există o anchetă în curs și că procurorii ar trebui să fie la dispoziția Ministerului Public.

“Există o anchetă în curs. Din motive de imparțialitate, procurorii ar trebui să fie la dispoziția Ministerului Public și nu în alte zone.Nimeni nu trebuie să creeze măcar impresia că cineva s-ar afla acolo nu ar trebui să se afle pe parcursul acestei anchete.”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat joi Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea codurilor penale şi graţierea.

" Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima", se arată în comunicatul remis presei.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close