Antena 3 CNN Actualitate Profesorii model de la Iași: Oferă de 10 ani meditaţii gratuite copiilor care vor să devină medici. Eleva lor, singura care a obţinut 10 la admiterea de anul acesta de la UMF Iași

Profesorii model de la Iași: Oferă de 10 ani meditaţii gratuite copiilor care vor să devină medici. Eleva lor, singura care a obţinut 10 la admiterea de anul acesta de la UMF Iași

De un deceniu, soții Nedea, profesori în Iași, oferă meditații gratuite la biologie copiilor din medii defavorizate, pentru a-i ajuta să se pregătească de admiterea la medicină. Efortul lor este răsplătit. Anul acesta, eleva lor, Teodora Agavriloaie, a fost singura care a obținut punctajul maxim la examenul de admitere de la specializarea Medicină Generală, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi.

Profesorii model de la Iași: Oferă de 10 ani meditaţii gratuite copiilor care vor să devină medici. Eleva lor, singura care a obţinut 10 la admiterea de anul acesta de la UMF Iași
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
de Adelina Miron    |    27 Iul 2021   •   21:54

"Eu trebuia să fiu medic. Nu am avut posibilitati materiale nici eu, nici soția, și atunci am ajuns profesori, dar probabil Creatorul a vrut sa fim profesori să facem medici", a spus Mircea Nedea, pentru observatornews.ro.

Anul acesta se împlinesc zece ani de de la debutul proiectului SAPED, în care soții Nedea pregătesc elevi defavorizați pentru a putea susține și promova examenul de admitere la UMF, informează Ziarul de Iași. 

Marea reușită a soților Nedea din acest an a fost marcată de Teodora Agavriloaie. O tânără pe care au ajutat-o să obțină rezultatul maxim la examenul de admitere de la specializarea Medicină Generală, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi.

"Încă nu conştientizez ce înseamnă această notă, că am singurul 10, dar sper să nu pună o presiune suplimentară asupra mea. Din clasa a VII-a mi-am dorit să fac medicină chiar dacă nu am ştiut ce presupune asta, pur şi simplu m-am aruncat cu tot sufletul înainte", a declarat Teodora pentru Ziarul de Iaşi.
 

×
Subiecte în articol: profesori Iași admitere UMF Iași
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close