Antena 3 CNN Actualitate Profesorii amenință cu proteste înainte de începerea școlii, după ce Florin Cîțu a declarat că nu sunt bani pentru creșterea salariilor

Profesorii amenință cu proteste înainte de începerea școlii, după ce Florin Cîțu a declarat că nu sunt bani pentru creșterea salariilor

Este scandal cu salariile profesorilor după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că nu sunt bani pentru creşteri. Sindicatele din învăţământ ameninţă cu proteste.

Profesorii amenință cu proteste înainte de începerea școlii, după ce Florin Cîțu a declarat că nu sunt bani pentru creșterea salariilor
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    24 Aug 2021   •   17:48

Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, a explicat la Antena 3 care sunt nemulțumirile profesorilor.

"Vorbim de un grad foarte mare de nemulțumire, de partea nu numai a cadrelor didactice, a întregului personal care lucrează în învățământul românesc (...) care află cu stupefacție că în condițiile în care domnul prim-minitru ne declara foarte senin că avem una dintre cele mai zdrobitoare creșteri economice și că ar trebui să simțim câte lucruri bune s-au întâmplat pentru noi în această perioada. 

Colegii noștri, noi, resimțim cu toții și un al tip de creșteri: creșterea facturilor la utilități, energie electrică, gaz, carburanți. Toate acestea refrecandu-se în nivelul de trăi al colegilor noștri.

Ar trebui să-și aducă aminte că salariile cadrelor didactice trebuiau majorate conform Legii Salarizării cu încă două tranșe. 

Salariile sunt stopate, înghețate, suntem la coadă salarizării și îmi spui cu seninătate că trebuie să mai aștept. Până când? 

Nu se înțelege că investiția în resursă umană este cea mai importantă, vrei calitate - investești în oameni? Cu vorbe nu mai putem rezolva nimic. Am creștere ecnomica de 13% dar au crescut toate prețurile pe utilități iar salariile au stagnat? Care e starea de bine pentru populație?"

×
Subiecte în articol: profesorii proteste guvern inceperea scolii

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close