Antena 3 CNN Actualitate Profesorii din România sunt mai PROST plătiţi decât şoferii. Dascălii români au salariile de 13 ori mai mici decât profesorii germani

Profesorii din România sunt mai PROST plătiţi decât şoferii. Dascălii români au salariile de 13 ori mai mici decât profesorii germani

Profesorii din România sunt mai PROST plătiţi decât şoferii. Dascălii români au salariile de 13 ori mai mici decât profesorii germani
de O.P.    |    06 Noi 2013   •   05:55

În România, profesorii sunt mai prost plătiţi în unele cazuri decât şoferii de la ministere. Din leafa lunară abia dacă reuşesc să-şi acopere cheltuielile de întreţinere şi mâncarea. O carte a devenit un lux pentru mulţi dintre ei. 

Şi nu de puţine ori elevii cărora le predau au în geantă lucruri pe care dascălii nu şi le-ar permite nici dacă ar aduna salariile din mai multe luni.

De mai bine de 18 ani, Alina şi-a dedicat viaţa învăţământului. A lucrat şi lucrează pe un salariu de nimic...nu pentru sistem, ci pentru copiii din şcolile româneşti.

Este profesor de religie şi Limba şi Literatura Română la unul dintre liceele din capitală. Şi spune că se numără printre miile de intelectuali care au devenit un caz social.

O dramă pe care o trăiesc mare parte din profesorii din România. Cu un salariu chiar şi de 13 ori mai mic decât profesorii din Germania, spre exemplu, care au un venit de peste 3.000 de euro pe lună.

Are trei copii pe care încearcă, spune ea, să-i înveţe şi să le arate ce a mai rămas frumos în ţara asta. Îi duce la activităţi extraşcolare ...ar vrea să le arate ce înseamnă adevărata cultură, însă...cu ce?!

Aproape jumătate dintre tinerii profesori pleacă de la catedră, fie în străinătate, fie pe alte domenii, chiar dacă IUBESC această meserie. O meserie deloc uşoară! Cu un salariu care nu creşte, aşa cum ar fi trebuit, ci scade.


×
Subiecte în articol: salarii profesori
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close