Antena 3 CNN Actualitate Profesorul din Paşcani, care cerea bani pentru motivarea absenţelor, cercetat de procurori

Profesorul din Paşcani, care cerea bani pentru motivarea absenţelor, cercetat de procurori

Profesorul din Paşcani, care cerea bani pentru motivarea absenţelor, cercetat de procurori
de M.Z.    |    12 Ian 2014   •   17:21

Parchetul Tribunalului Iaşi s-a autosesizat în cazul profesorului de sport de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani, acuzat că le cerea bani elevilor pentru motivarea absenţelor, dar şi pentru achiziţionarea de mobilier, el fiind cercetat pentru fapte de corupţie, informează Mediafax.

Pe de altă parte, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi a decis înfiinţarea unei comisii care să monitorizeze modul în care se derulează ancheta internă de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani în cazul profesorului Petrică Angheluş.

Inspectorul şcolar Cristi Iordăchioaia a declarat, duminică, presei că ISJ Iaşi nu are atribuţii în cercetarea disciplinară a unui cadru didactic, el precizând însă că instituţia va urmări acest caz şi că aşteaptă rezultatele anchetei.

Primarul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi, a afirmat că aşteaptă măsuri drastice din partea conducerii şcolii faţă de profesorul Petrică Angheluş, el considerând că "incidentul nu face cinste actului educaţional". "Aştept măsuri drastice, dar legale", a spus primarul Dumitru Pantazi.

Conducerea Colegiului "Mihail Sadoveanu" din Paşcani a declanşat o anchetă internă în cazul unui profesor acuzat că le cerea bani elevilor pentru motivarea absenţelor şi pentru achiziţionarea de mobilier, dar şi că le vorbeşte urât copiilor.

Profesorul de educaţie fizică şi sport Petrică Angheluş de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani, diriginte la clasa a IX-a, a fost acuzat de tatăl uneia dintre eleve că le solicită bani copiilor pentru a le motiva absenţele, suma cerută fiind de 50 de lei pentru o zi de absenţe.


×
Subiecte în articol: Pascani
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close