Antena 3 CNN Actualitate Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul acordat pentru zona de sud-est, epuizat în șase minute

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul acordat pentru zona de sud-est, epuizat în șase minute

Bugetul de peste 212 milioane de lei, acordat în Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru regiunea de sud-est, a fost epuizat în șase minute.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul acordat pentru zona de sud-est, epuizat în șase minute
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2023   •   12:14

Vineri a început sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, în vederea acoperirii necesarului de consum și a livrării surplusului în rețeaua națională, pentru Regiunea Sud-Est, reprezentând judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea.

Bugetul de 212.400.000 de lei, alocat acestei regiuni, a fost rezervat integral în primele șase minute, prin înscrierea unui număr de 10.620 persoane fizice, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

"Programul Casa Verde Fotovoltaice continuă, astfel, în perioada următoare, peste 650 milione lei vor fi accesați de persoanele fizice, conform calendarului, în regiunile Sud Muntenia, Sud Vest și Vest.

Importanța acestui program național este confirmată de interesul major în accesarare fondurilor de viitorii prosumatori, ceea ce ne determină să avem încredere că vom îndeplini obiectivul stabilit, acela de a creştete capacităţile de producere a energiei electrice din surse regenerabile”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Citește și: Indemnizația crește pentru mii români! Cine va primi 3500 de lei lunar. Legea a fost promulgată

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, vor continua conform calendarului publicat pe site-ul afm.ro.

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicație începe la ora 10:00.

Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în trei zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10:00, în prima zi, și continuă până în cea de a treia zi, la ora 23:59.

Pentru regiunile în care cele trei zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanților sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt: în prima zi: 10:00 – 23:59, în a doua zi: 0:00 – 23:59 și a treia zi: 0:00 – 23:59, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Casa Verde Fotovoltaice 2023
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close