Antena 3 CNN Actualitate Programul "Rabla pentru electrocasnice", ediția de Sărbători. Condiții de înscriere

Programul "Rabla pentru electrocasnice", ediția de Sărbători. Condiții de înscriere

Începând de azi, 19 noiembrie 2021, persoanele fizice au la dispoziţie şapte zile pentru a se înscrie în ediţia de sărbători a programului "Rabla pentru electorocasnice".

Programul "Rabla pentru electrocasnice", ediția de Sărbători. Condiții de înscriere
Sursa foto: hepta
de Andreea Boghici    |    19 Noi 2021   •   12:06

În acest an, persoanele fizice care nu au cont de utilizator în aplicaţia de informatică dedicată programului "Rabla pentru electrocasnice", se pot bucura de înscrierea în ediţia sărbătorilor de iarnă, precizează ministrul intermiar al Mediului, Apelor şi al Pădurilor, Barca Tanczos.

După înscriere se va desfăşura programul de selecţie a voucherelor aferente echipamentelor noi.

Conform AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu), după înscrierea solicitanţilor, se vor desfăşura activităţile prin intermediul următoarelor etape a calendarului de activitate.

Etapa 1

Prima etapă se va desfăşura în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2021, în intervalul orar 10:00- 23:39, prin selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase, cât şi frigiderele/congelatoarele.

Etapa 2

Cea de-a doua etapă va începe de pe 3 decembrie 2021 şi se va termina pe 9 decembrie 2021, în intervalul orar 10:00-23:39, prin selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele.

Etapa 3

Ultima etapă se va desfăşura în perioada 10 decembrie-16 decembrie 2021, în intervalul orar 10:00- 23:59, prin selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Sumele aferente diferă în funcţie de fiecare echipament.

Echipamentele care au valoarea de 500 lei

Categoria laptopurilor.

Echipamentele care au valoarea de 400 lei

Maşina de spălat rufe, inclusiv uscătorul, care fac parte din noua clasă energetică C.

Măşina de spălat vase care face parte din cel puţin noua clasă energetică D.

Aparatele de aer condiţionat, inclusiv cele portabile cu eficientă energetică la răcire de cel puţin A ++.

Uscătoarele de rufe cu eficienţă energetică de cel puţin A++.

Categoria frigiderelor/combinelor, frigorifice/lăzi şi frigorifice/congelatoare având cu cel puţin noua clasă energetică E.

Televizoarele cu cel puţin noua clasă energetică G.

Echipamentele care au valoarea de 300 lei

Categoria tabletelor.

Echipamentele care au valoarea de 200 lei

Aspiratoarele cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Listele cu beneficiarii se vor publica pe site-ul www.afm.ro, la selecţia dedicată programului, cu valabilitatea de 15 zile.

Bugetul pe care îl alocă programul "Rabla pentru electocasnice" este în valoare de 75 milioane de lei, dublă faţă de sesiunea din anul 2019.

"Pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi.

De asemenea, pentru maşinile de spălat vase, precum şi pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program. Noutatea acestei sesiuni este introducerea a două noi clase energetice pentru televizoare, astfel că în ediţia aceasta se vor putea achiziţiona televizoare având cel puţin noua clasă energetică G.

O altă noutate o reprezintă introducerea unei prevederi clare cu privire la caracterul netransmisibil al voucherului. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică", menţionează AFM.

×
Subiecte în articol: AFM Rabla pentru electrocasnice
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close