Antena 3 CNN Actualitate Proiect CNAS: Cei cu pensii sub 740 de lei ar putea achita 5,5 % din cuantum pentru asigurările de sănătate

Proiect CNAS: Cei cu pensii sub 740 de lei ar putea achita 5,5 % din cuantum pentru asigurările de sănătate

Proiect CNAS: Cei cu pensii sub 740 de lei ar putea achita 5,5 % din cuantum pentru asigurările de sănătate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Ian 2011   •   09:57

Persoanele cu pensii mai mici de 740 de lei ar putea fi obligate să achite 5,5% din cuantumul pensiei, pentru asigurările de sănătate. Cel puţin aşa reiese dintr-un proiect postat pe site-ul Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate. În prezent, măsura îi vizează doar pe cei cu pensii mai mari de 740 de lei pe lună.

Contribuţia pentru veniturile din pensiile mai mici de 740 de lei se calculează şi se datorează începând cu 1 ianuarie 2012, scrie în pagina 4 a proiectului de pe site-ul CNAS. Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a explicat pentru Antena 3 că textul a fost greşit înţeles.

Consilierul premierului, Andreea Paul Vass, susţine că guvernul nu va pune în pericol veniturile pensionarilor care au o pensie de sub 740 de lei.

Şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke se opune proiectului CNAS.

Ministrul mai spune că modificarea legislaţiei privind contribuţiile la fondul de sănătate nu poate fi făcută printr-un simplu ordin al preşedintelui CNAS . La acest moment, contribuţia la fondul de sănătate este obligatorie doar pentru pensionarii ale căror pensii depăşesc nivelul de 740 lei lunar.

 


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close