Antena 3 CNN Actualitate Legalizarea cannabisului medicinal, discutată în Parlament | "Ministerul Sănătății susține utilizarea acestor produse"

Legalizarea cannabisului medicinal, discutată în Parlament | "Ministerul Sănătății susține utilizarea acestor produse"

Proiectul pentru legalizarea tratamentului cu cannabis medicinal este în dezbatere în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților. Inițiator este fiica unei femei ucise de cancer.

Legalizarea cannabisului medicinal, discutată în Parlament | "Ministerul Sănătății susține utilizarea acestor produse"
Sursa foto: Getty images | skodonnell
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2023   •   14:36

"Este un proiect de lege mai vechi, depus înainte de pandemie.

Ministerul Sănătății susține fără doar și poate, utilizarea în beneficiul pacienților a produselor noi apărute.

Proiectul de lege vine cu reglementări suplimentare, legate de posibilitatea de plantare în România a plantelor din care se extrage, de fapt, produsul care stă la baza medicamentului utilizat.

Astăzi vor avea loc în Comisia de Sănătate dezbateri generale în care sunt invitate ministerele de agriculturii, de interne și cei de la antidrog, astfel încât să vedem în afară de această posibiltate de utilizare medicală dacă este oportună sau nu această componentă de plantat.

Citește și: Un tânăr de 19 ani din Constanța a fost prins în flagrant de DIICOT în timp ce vindea droguri

Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) au susținut utilizarea fără niciun fel de problemă acestor produse.

Discutăm de legalizarea canabisului doar în scop medical, astfel încât anumite patologii, unde există dovezi clare că există un beneficiu, pacienții să poată utiliza aceste componente", a declarat Florin Buicu, PSD, pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: legalizare tratament cannabis
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close