Antena 3 CNN Actualitate Proiectul de lege privind înlocuirea termenului "rom" cu "ţigan", respins de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege privind înlocuirea termenului "rom" cu "ţigan", respins de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege privind înlocuirea termenului "rom" cu "ţigan", respins de Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Apr 2011   •   14:57

Propunerea legislativă iniţiată de Silviu Prigoană (PDL) referitoare la schimbarea în actele oficiale a denumirii de "rom" în "ţigan" a fost respinsă de Camera Deputaţilor. Unul dintre parlamentari a declarat că proiectul ar trebui trecut la categoria "Copiii spun lucruri trăsnite", informează Mediafax.

"Această iniţiativă ar trebui trecută la "Copiii spun lucruri trăsnite", dacă nu ar fi fost vorba de un adult", a spus de la tribuna Camerei deputatul Nicolae Mircovici, reprezentând grupul minorităţilor naţionale.

Mircovici a adăugat că proiectul lui Silviu Prigoană este "jignitor" şi a precizat că termenul de "ţigan" are un caracter "peiorativ". "Confuzia români-romi nu are relevanţă, pentru că sunt o serie de alte cuvinte care pot genera confuzie, cum ar fi Roma", a menţionat Nicolae Mircovici.

Potrivit deputatului PSD Mădălin Voicu, proiectul de lege iniţiat de Prigoană este mai degrabă "un moft". "Este un subiect care mi se pare mai degrabă un moft, care a devenit proiect de lege. Nu ne onorează. Este din erorile celor care cred că, dacă se schimbă denumirea, se rezolvă şi scăpăm de un stigmat", a spus Voicu.

Proiectul de lege iniţiat de Silviu Prigoană a fost respins de Camera Deputaţilor cu 229 de voturi "pentru", 31 "împotrivă" şi 16 abţineri.

 

 

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor rom proiect de lege
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close