Antena 3 CNN Actualitate Proprietarii de terenuri din România primesc somații de la autorități! Ce obligații au și ce amenzi primesc dacă nu le respectă

Proprietarii de terenuri din România primesc somații de la autorități! Ce obligații au și ce amenzi primesc dacă nu le respectă

Autoritățile locale din România au început să trimită somații proprietarilor de terenuri. Aceștia riscă amenzi uriașe dacă nu își îndeplinesc obligațiile legale.

Proprietarii de terenuri din România primesc somații de la autorități! Ce obligații au și ce amenzi primesc dacă nu le respectă
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    06 Iun 2023   •   16:26

Primăria Galați a împărțit somații proprietarilor terenurilor pline cu ambrozie, plantă periculoasă numită și "iarba pârloagelor" care poate provoca alergii severe și astm.

În urma controalelor, în orașul Galați s-a constatat prezența ambroziei pe 21 de terenuri aparținând unor persoane fizice și juridice. 

Conform legii, au fost aplicate 21 de somații pentru aplicarea  metodelor de combatere și distrugere a acestei plante cu potențial alergen.

În cazul în care se constată că nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei buruieni, se aplică amendă contravențională de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice. 

Citește și: Se extinde perioada în care combaterea ambroziei este obligatorie

"Identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se face până pe 30 iunie 2023, de personal împuternicit prin dispoziția primarului, poliţişti locali şi comisari ai Gărzii de Mediu. Primul control pe teren se efectuează în perioada 1-15 iulie a fiecărui an, iar a doua verificare se face între 1 august și 30 octombrie", a transmis Primăria Galați. 

×
Subiecte în articol: proprietarii terenuri România somații amenzi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close