Antena 3 CNN Actualitate Propunere șoc făcută de Liviu Pleșoianu! Șeful SRI ar putea fi schimbat de Parlament

Propunere șoc făcută de Liviu Pleșoianu! Șeful SRI ar putea fi schimbat de Parlament

Propunere șoc făcută de Liviu Pleșoianu! Șeful SRI ar putea fi schimbat de Parlament
12 Apr 2018   •   15:12

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat că vrea să reformeze Serviciile Secrete. Parlamentarul a depus patru poiecte de lege care vizează modificarea legilor de funcționare a SRI, SIE, SPP și STS, cele mai bine finanțate instituții de Guvernul României.

Principalele modificări vizează limitarea mandatului de directori ai servicilor secrete la un singur mandat de patru ani. De asemenea, directorul SRI ar putea fi demis de Parlament la propunerea unei treimi din numărul de parlamentari.

„Cea mai importantă modificare este cea care vizează limitarea în timp a duratei cât stau în funcție șefii serviciilor. Vedeți, se vorbește zilele acestea despre o comisie care va lua în discuție  modificări la legile siguranței naționale. Sigur că sunt necesare multe modificări. Dar oricâte modificări am face, lucrul esențial de care trebuie să ținem cont este că toate abuzurile despre care vorbiți și vorbim de ani de zile, toate protocoalele despre care se vorbește de ceva vreme încoace, unul dintre ele fiind și desecretizat, toate acestea au ca autori și semnatari aceleași persoane. Este vorba despre persoane care s-au eternizat pe funcții. Este vorba de domnul Maior care a stat nouă ani în fruntea SRI, este vorba de domnul Coldea care a stat 12 ani în fruntea SRI, iar dacă ne uităm la celelalte servicii de infirmații, situația este similară. La STS știm bine cât a stat domnul Opriș, despre SPP ce să mai vorbim”, a declarat Liviu Pleșoianu în direct la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Liviu Plesoianu parlament Esential
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close