Antena 3 CNN Actualitate Misterul prosopului dintr-un cămin universitar din Iași care i-a pus pe drumuri pe poliţişti. Ce au descoperit agenţii

Misterul prosopului dintr-un cămin universitar din Iași care i-a pus pe drumuri pe poliţişti. Ce au descoperit agenţii

A fost panică şi revoltă în campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi, acolo unde sunt cazați mai mulţi refugiaţi din Ucraina, în momentul în care un student a sesizat că la un geam este afișat un steag cu litera Z- semnul folosit de armata rusă pe vehiculele militare. La faţa locului a ajuns imediat un echipaj al poliţiei care, în urma investigaţiilor, a făcut o descoperire inedită.

Misterul prosopului dintr-un cămin universitar din Iași care i-a pus pe drumuri pe poliţişti. Ce au descoperit agenţii
Sursa foto: ziaruldeiaşi.ro
de Claudia Popovici    |    12 Apr 2022   •   18:05

Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, litera Z a fost reperată pe mai multe echipamente militare devenind o emblemă a armatei rusești.

În cele 47 de zile de război, acest simbol a stârnit reacții în multe zone ale lumii, iar România nu face excepție, mai ales după ce litera Z a fost afișată la geamul campusului Tudor Vladimirescu din Iaşi.

Totul a ieșit la iveală în urma unei sesizări realizate de către un student, informează ziaruldeiaşi.ro.

Denunțătorul a considerat că este vorba de un gest al vreunui student teribilist, gest care ar fi produs revoltă şi panică în campus, mai ales că acolo sunt cazați refugiaţi care au fugit din calea războiului din Ucraina.  

La faţa locului a ajuns imediat un echipaj de poliţie care, în urma investigațiilor, a făcut o descoperire inedită.

Ceea ce părea un steag cu însemnele lui Putin s-a dovedit a fi, de fapt,  un prosop banal pe care era desenat un cal într-un grajd şi pe care studentul l-a pus la uscat împăturit în două.

Astfel cei din campus şi de pe stradă au văzut doar partea cu grajdul care i-a trimis cu gândul la semnul „Z” - simbolul invaziei ruse în Ucraina. 

Timp de câteva ore, banalul prosop al studentului s-a transformat într-un mijloc de propagandă, fără ca acesta să fi intenționat acest lucru. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: cămin studenţesc prosop litera Z
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close