Antena 3 CNN Actualitate Mii de germani au ieșit în stradă! Protestatarii furioși au cerut relaxarea restricțiilor anti-COVID, dar au primit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene

Mii de germani au ieșit în stradă! Protestatarii furioși au cerut relaxarea restricțiilor anti-COVID, dar au primit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene

Mii de oameni au ieşit în stradă la Berlin, în semn de protest faţă de măsurile restricitive impuse de autorităţi. Parlamentul german va adopta în cursul zilei o lege care ar permite guvernului de la Berlin să impună reguli de purtare a măştilor, restricţii în privinţa contactelor sociale, să închidă magazine, să interzică consumul de alcool în locurile publice şi să suspende evenimente sportive.

Mii de germani au ieșit în stradă! Protestatarii furioși au cerut relaxarea restricțiilor anti-COVID, dar au primit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene
de Iulia Gorgorin    |    18 Noi 2020   •   23:05

Mii de germani au ieşit în stradă nemulţumiţi de intenţia cancelarului Angela Merkel de a permite Parlamentului să adopte o lege controversată.

Este vorba despre acordarea de puteri sporite guvernului federal, care va putea impune restricţii în lupta contra răspândirii coronavirusului, astfel încât acestea să nu mai poată fi suspendate prin decizii ale justiţiei.

Poliţia a intervenit în forţă împotriva demonstranţilor furioşi

.De remarcat, demonstranţii nu purtau măşti şi nu respectau nicio măsură de distanţare fizică. Totul, în contextul în care Germania se apropie de 850 de mii de cazuri de COVID. Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii furioşi.

Poliţişti în echipament antirevoltă au format cordoane pentru a-i împiedica pe manifestanţi să se apropie prea mult de clădirea parlamentului. De altfel, Ministerul de Interne a interzis adunările în faţa Parlamentului şi în jurul acestuia.

Autorităţile au anunţat că nu vor relaxa măsurile anti-COVID, ba mai mult, vor anunţa noi restricţii

 Luna aceasta Germania a impus o serie de măsuri pentru a ţine sub control al doilea val al pandemie, la fel ca o mare parte din țările din Europa. În consecinţă, numărul de noi infecţii nu mai creşte exponenţial, dar situaţia rămâne în continuare gravă.

Chiar dacă majoritatea germanilor acceptă lockdown-ul în vigoare pentru stăvilirea unui al doilea val al epidemiei, criticii spun că legea va pune în pericol drepturile cetăţenilor.

În urma protestului uriaş, mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu protestatarii adunaţi în centrul Berlinului, iar aproximativ 100 de manifestanţi au fost reţinuţi de forţele de ordine, afirmă surse citate de publicaţia Die Welt.

Protestele au izbucnit în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului Germaniei, dar şi în alte zone din oraş.

Potrivit autorităţilor, la mitinguri au participatîntre 5.000 şi 10.000 de persoane

Protestatarii se opun noilor restricţii antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel şi le-au cerut membrilor Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului, să nu valideze măsurile. Însă parlamentarii au aprobat miercuri după-amiază restricţiile.

Cel puţin nouă agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu demonstranţii, iar aproximativ 100 de protestatari au fost reţinuţi

Forţele de ordine au utilizat tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close