Antena 3 CNN Actualitate Protest al revoluţionarilor la Cluj-Napoca. Oamenii cer indemnizaţii mai mari, la 33 de ani de la Revoluţie

Protest al revoluţionarilor la Cluj-Napoca. Oamenii cer indemnizaţii mai mari, la 33 de ani de la Revoluţie

Protest al revoluționarilor la 33 de ani de la evenimentele din 1989. Oamenii au ieșit în stradă la Cluj-Napoca, deoarece sunt nemulțumiți de faptul că toate drepturile care li se cuvin au fost plafonate. De asemenea, protestatarii cer majorarea indemnizației de revoluționar, care este în prezent de aproximativ 2000 de lei.

Protest al revoluţionarilor la Cluj-Napoca. Oamenii cer indemnizaţii mai mari, la 33 de ani de la Revoluţie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    Bianca Timșa    |    21 Dec 2022   •   13:10

În cadrul evenimentelor de azi de comemorare a Revoluției din 21 decembrie 1989 revoluţionarii protestează.

Ei sunt nemulțumiți de plafonarea tuturor drepturilor care li se cuvin și de nerespectare a legii 341/2004 care prevede, printre altele, că au dreptul la o indemnizație lunară.

În plus, acuză guvernul că își bate joc de ei, de peste 14 ani, cu o ordonanță de urgență referitoare la majorarea indemnizație de revoluționare, care este în prezent de circa 2000 de lei.

Ei cer respectarea legii în condițiile în care s-au plafonat aceste drepturi la valoarea din anul 2010 și spun, de asemenea, că nu se respectă nici cele 12 călătorii pe calea ferată.

De asemenea, aceștia au pancarte cu diverse mesaje precum: "Vă place numai când murim; Vă mulțumim! Cerem respect, nu pensii speciale."

 

 

×
Subiecte în articol: revolutionari decembrie 1989
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close