Antena 3 CNN Actualitate Protestul transportatorilor a blocat şoselele de centură din ţară

Protestul transportatorilor a blocat şoselele de centură din ţară

Traficul rutier pe şoselele de centură din mai multe oraşe s-a defăşurat cu dificultate luni. Circulaţia a fost perturbată de protestul transportatorilor, nemulţumiţi de starea drumurilor şi de menţinerea în vigoare a taxei de rovignietă. Sute de camioane au blocat centura Capitalei încă de la primele ore ale dimineţii. Şoferii maşinilor mici s-au trezit blocaţi între camioane.

Protestul transportatorilor a blocat şoselele de centură din ţară
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2008   •   08:13

Transportatorii au protestat şi în ţară. Zeci de camionagii au blocat centurile mai multor oraşe în semn de solidaritate cu colegii lor din Bucureşti. La Baia Mare, însă, protestul s-a desfăşurat chiar pe străzile din oraş. Şoseaua de centură din Baia Mare trebuia să intre într-un proces de refacere încă de acum trei ani. Lucrările nu au demarat însă nici până în ziua de azi.

La Cluj, transportatorii rutieri au ieşit în stradă chiar de la primele ore ale dimineţii. Şi la Galaţi, peste 200 sute de camionagii au organizat un marş de protest.

Protestul greilor 

Şoferii de TIR spun că veniturile lor scad de la o lună la alta, din cauza taxelor foarte mari. Proteste au avut loc şi în judeţul Gorj. Zeci de camionagii au pornit în marş pe ruta Târgu-Jiu - Rovinari.

MInistrul Transporturilor Ludovic Orban spune că protestul transportatorilor este ilegal. ?Solicitările sunt contradictorii?, susţine Orban, declarând că desfiinţarea rovinietei este imposibilă, ?când toată lumea ştie că e singura sursă sigură de venit a Companiei de Autostrăzi?. ?Îi las să îşi pună cenuşă în cap, pentru că modul extrem de protest e ilegal?, conchide ministrul.

Transportatorii avertizează că vor continua protestele până când vor ajunge la un acord cu autorităţile.

×
Subiecte în articol: protest transportatori
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close