Antena 3 CNN Actualitate PSD ar putea depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului pentru asumarea bugetului

PSD ar putea depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului pentru asumarea bugetului

Preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, că intenţionează să convoace Comitetul Executiv Naţional al partidului la începutul săptămânii viitoare pentru a decide dacă PSD va sesiza Curtea Constituţională în privinţa proiectului de buget pe 2020 pe care Guvernul îşi angajează răspunderea, nefiind exclusă nici varianta depunerii unei moţiuni de cenzură.

PSD ar putea depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului pentru asumarea bugetului
Sursa foto: Foto: Marcel Ciolacu/Facebook
18 Dec 2019   •   16:14

„În ceea ce priveşte o eventuală sesizare la Curte, este o decizie politică pe care doresc să o iau în cadrul partidului şi o să vorbesc cu colegii mei astăzi să fac un Comitet Executiv în principal cu această temă în ziua de luni, deci în termenii constituţionali", a afirmat Ciolacu, la Parlament.

Întrebat dacă PSD va depune moţiune de cenzură, Ciolacu a răspuns: "Nu este nimic exclus, cred că ar fi cea mai stufoasă moţiune de cenzură, dar, în acest moment, matematic vorbind, există o majoritate".

„În primul rând să vedem forma şi pe urmă fondul. Nu am apucat să ne uităm pe buget în detaliu. În seara asta, o echipă de economişti la care o să particip şi eu o să ne uităm în detaliu să vedem exact ce conţine proiectul de buget", a adăugat Ciolacu.

Potrivit acestuia, chiar dacă PSD va ataca la CCR, va formula şi amendamente la proiectul de buget. "Sunt două lucruri care nu se exclud'', a precizat şeful Camerei.

„Este obligatoriu depunerea de amendamente. Cu adevărat, nu se discută în plen, se discută în şedinţa de Guvern", a mai spus Marcel Ciolacu

 

×
Subiecte în articol: Guvernul Orban motiunea de cenzura PSD
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close