Antena 3 CNN Actualitate "Ptiu', drace!" Judeţul din România care are 666 de biserici. Raportul CREDINŢĂ/ educaţie, sănătate, total disproporţionat

"Ptiu', drace!" Judeţul din România care are 666 de biserici. Raportul CREDINŢĂ/ educaţie, sănătate, total disproporţionat

"Ptiu', drace!" Judeţul din România care are 666 de biserici. Raportul CREDINŢĂ/ educaţie, sănătate, total disproporţionat
de O.P.    |    06 Feb 2015   •   11:52

În România se construieşte mult. Nu se fac drumuri, autostrăzi, şcoli, spitale, ci... biserici. Deşi atenţia ne-a fost atrasă în ultima vreme de Catedrala Mântuirii Neamului - un colos (al credinţei) care a înghiţit MILIOANE de euro, în ţară se ridică de zor locaşe de cult, care primesc binecuvântarea BOR.

Spre exemplu, în judeţul Bacău există astăzi 666 (numărul Diavolului) de biserici, chiar dacă judeţul s-a depopulat cu 70.000 de oameni în ultimul deceniu.

Numai pentru construcţia Catedralei „Înălţarea Domnului“ din Bacău, care acum se află la stadiul picturii murale, s-au investit peste 13 milioane de euro iar pentru finalizarea ei ar mai fi nevoie de încă 4 milioane.

Chiar dacă numărul cadrelor didactice şi sanitare scade simţitor de la an la altul, chiar dacă numărul elevilor care merg la şcoală se prăbuşeşte, credinţa oamenilor atinge cele mai înalte culmi.

Sunt multe întrebări cărora BOR le-ar putea oferi un răspuns, dar din păcate rămân retorice: de ce nu ar oferi banii destinaţi construcţiei de biserici unor şcoli, unor copii amărâţi, unor spitale?





×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close