Antena 3 CNN Actualitate Efectele hormonilor din carne: Copii cu sâni şi pilozitate excesivă din cauza alimentaţiei cu hormoni. Medic: ”Astea sunt semnele unei pubertăți precoce”

Efectele hormonilor din carne: Copii cu sâni şi pilozitate excesivă din cauza alimentaţiei cu hormoni. Medic: ”Astea sunt semnele unei pubertăți precoce”

Endocrinologul Bogdan Pascu a explicat marți la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” de ce apare pubertatea precoce și când e cazul să ajungem cu copiii noștri la medic. 

Efectele hormonilor din carne: Copii cu sâni şi pilozitate excesivă din cauza alimentaţiei cu hormoni. Medic: ”Astea sunt semnele unei pubertăți precoce”
Sursa foto: Pixabay.com
de Andreea Cigolea    |    15 Dec 2020   •   10:10

E important să știm că mâncarea plină de hormoni pe care o dăm celor mici dăunează grav sănătății. Potrivit endocrinologului Bogdan Pascu, putem vorbi de o pubertate precoce la 8 ani la fete și 9 la băieți. De multe ori părinții se adresează în jurul vârstei de 10 ani crezând că cel mic are o pubertate precoce.

O pubertate precoce se tratează și sub 7 ani

Pubertatea este perioada în care câștigăm masă osoasă. Aproximativ 50% din masa osoasă a omului este câștigată în pubertate.

”Personal, sunt preocupat de înălțimea finală a copilului. Dacă aceasta va fi impactată de această pubertate precoce precum și de impactul psihoemoțional al copilului atunci intervin și tratez”, a spus Bogdan Pascu la Antena 3.

Semnele unei pubertăți precoce

Cel mai important semn este apariția mugurilor mamari la fete. La băieți adresabilitatea pentru pubertate precoce este foarte scăzută, fetele sunt mai predispuse.

Adresabilitatea crescută pentru pubertatea întârziată este de partea masculină, iar pentru pubertatea precoce cea feminină.

Semnele unei pubertăți precoce. Atenție! Nu confundați pilozitatea excesivă cu pubertatea

Atenție! Nu trebuie să confundăm pilozitatea excesivă cu pubertatea

De multe ori este confundată apariția părului pubian, apariția părului axial, dar și modificarea mirosului cu pubertatea. Ea nu este practic o pubertate ci o secreție apărută în urma hormonilor care determină aceste modificări.

Mâncarea injectată are impact direct asupra pubertății

Alimentația are un impact asupra pubertății, asupra dezvoltării copiilor atât un impact direct cât și pentru dezvoltarea obezității. 

×
Subiecte în articol: pubertate Bogdan Pascu Sfat de sănătate
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close