Antena 3 CNN Actualitate Puiu Popoviciu a venit la tribunal ca o vedetă, flancat de trei gărzi de corp

Puiu Popoviciu a venit la tribunal ca o vedetă, flancat de trei gărzi de corp

Puiu Popoviciu a venit la tribunal ca o vedetă, flancat de trei gărzi de corp
Sursa foto: puiu popoviciu
30 Mar 2009   •   19:47

Omul de afaceri Puiu Popoviciu va afla pe 1 aprilie dacă va raspunde în arest la întrebările anchetatorilor. Şeful de la Doi şi un Sfert şi cel de la Direcţia Anticorupţie au stat ca pe ghimpi în sala de judecată. În schimb, Popoviciu s-a purtat ca un adevărat superstar. A venit flancat de trei gărzi de corp şi a negat orice legătură cu familia Băsescu.

Puţin înainte de ora 9.00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie e mare agitaţie. Toată presa aşteaptă judecarea recursului procurorilor în dosarul Doi şi un Sfert. Trei bărbaţi masivi, îmbracaţi în negru stau şi aşteaptă. Sunt gărzile de corp ale lui Puiu Popoviciu. Acesta soseşte degajat, îmbrăcat la costum pregătit parcă pentru o întâlnire de afaceri.

Gărzile de corp intră în dispoziv. Oricine se apropie de omul de afaceri are de a face cu ei, cum ar fi jurnaliştii. Unii sunt aproape luaţi pe sus. Numai ca Popoviciu e dispus sa vorbească.

?Despre relaţia cu domnul Băsescu ce ne puteţi spune??, întreabă jurnaliştii. ?Absolut nimic! Nu are nicio legatură cu subiectul?, declară Popoviciu.

Reporter: ?Când v-aţi întâlnit ultima oară cu domnul Băsescu??
Puiu Popoviciu: ?Nu ţin minte. De curând, în niciun caz.?
Reporter: ?A influenţat în vreun fel afacerile dumneavoastră??
Puiu Popoviciu: ?Afacerile mele? Nu, niciodată!?
Reporter: ?Aveţi vreo firma cu domnul Mircea Băsescu??
Puiu Popoviciu: ?Nici pomeneală.?

Întrebat despre un eventual mandat de arestare Popoviciu zâmbeşte. I se pare o glumă bună.

Reporter: ?Ce credeţi că spun procurorii în cererea de arestare preventivă. Sunteţi un tip periculos??
Puiu Popoviciu: ?Eu par periculos? Nu! Nu, nu sunt!?

Mai puţin degajaţi sosesc pe rând şi ceilalţi doi acuzaţi din dosar. Şeful de la Doi şi un Sfert e apărat cu vehemenţă în faţa jurnaliştilor de avocat, Petru Pitcovici se apără singur.

În sala de judecată lucrurile merg repede. Recursul se amâna la cererea avocaţilor.
Puiu Popoviciu e la fel de păzit şi la ieşire. Le spune încă o data jurnaliştilor că nu are nicio legatură cu preşedintele.
?E o confuzie mare. Eu nu fac politică n-am opţiuni politice, n-am avut niciodată. E o speculaţie. Modul în care a fost instrumentat dosarul mi se pare fundamental greşit?, a subliniat Popoviciu.

Puiu Popoviciu a mai spus ca poliţistul de la DNA i-a cerut o întâlnire şi nu invers. Recursul procurorilor împotriva deciziei de judecare în stare de libertate a celor doi va fi luat în discuţie peste două zile.



Observator

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu ancheta DNA
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close