Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor despre contextul în care "actuala echipă de la Kremlin zboară în cinci minute"

Radu Tudor despre contextul în care "actuala echipă de la Kremlin zboară în cinci minute"

Negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia, desfăşurate în Turcia, au avut loc în prezenţa oligarhului Roman Abramovici, care a mediat dialogul dintre Putin şi Zelenski în ultimele zile. Analistul militar Radu Tudor estimează că Abramovici este garantul unei combinaţii toxice pentru libertatea Rusiei.

Radu Tudor despre contextul în care "actuala echipă de la Kremlin zboară în cinci minute"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    29 Mar 2022   •   17:47

Presiunea sancţiunilor impuse Rusiei îl determină pe Putin şi oligarhii care îl susţin să îşi dorească să iasă cât mai repede din această situaţie.  

"Efectul sancţiunilor occidentale a fost devastator şi el reprezintă cel mai important demers de sprijin al Ucrainei", a susţinut Radu Tudor, într-o intervenţie în direct la Antena 3. 

Analistul a explicat pe larg dinamica binomului toxic nomenclatură politică - oligarhie financiară.

"Fără aceste sancţiuni care au dus economia Rusiei la minus 10% n-am fi avut rezultatul acesta. Pentru că Rusia nu poate rezista pe termen lung în faţa sancţiunilor. Putin este conştient că se prăbuşeşte ţara din cauza nebuniei lui şi atunci, Abramovici, care este supranumit portofelul lui Putin, i-o fi spus în termeni mai puţini academici:

- Boss, pierdem bani. Pierdem banii noştri, pierdem banii tăi, pierdem absolut toată influenţa noastră dacă rămânem fără bani şi fără economie. 

Aceşti oligarhi îşi trag miliardele din resursele Rusiei. În loc ca banii să se ducă în bugetul de stat a Rusiei, ca această ţară să se dezvolte, să fie liberă, să fie democratică, merge în buzunarele unor oligarhi care sunt controlaţi de Vladimir Putin

Ori dacă ei, acest tandem dintre nomenclatura politică şi oligarhie, pierd această putere financiară şi această influenţă, actuala echipă de la Kremlin zboară în cinci minute. 

Nu vor să piardă nici bani, nici putere, drept pentru care Abramovici este acolo ca să asigure garanţia perenităţii acestei combinaţii toxice pentru libertatea Rusiei.", a declarat Radu Tudor.

 

 

×
Subiecte în articol: Roman Abramovici Vladimir Putin
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close