Antena 3 CNN Actualitate Măsurile luate de autorități, după inundațiile din estul țării. Raed Arafat: ”La Galaţi a fost activat codul roşu de urgenţă”

Măsurile luate de autorități, după inundațiile din estul țării. Raed Arafat: ”La Galaţi a fost activat codul roşu de urgenţă”

Măsurile luate de autorități, după inundațiile din estul țării. Raed Arafat: ”La Galaţi a fost activat codul roşu de urgenţă”
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Oct 2016   •   15:13

Raed Arafat a vorbit, într-o intervenție telefonică la Esențial, de la Antena 3, despre măsurile luate la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, în condițiile în care jumătate de țară se află sub cod portocaliu de ploi și inundații, cu precizarea că pentru județul Galați, hidrologii au emis cod roșu de inundații.

”La acest moment, situația cea mai delicată este la Galați, unde avem mai multe localități sub cod roșu din punct de vedere hidrologic”, a spus Raed Arafat, arătând că măsurile luate până acum au fost ”ridicarea nivelului de alertă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați la nivel roșu”, precum și trimiterea de echipamente și personal din trei locații, inclusiv din județele vecine”.

Potrivit lui Arafat, către Galați au fost trimise motopompe cu capacitatea de zece mii şi trei mii de litri pe minut, ce urmează să ajungă în ariile afectate cu unitatea specială de intervenţie a IGSU de la Ciolpani şi cu echipe de la Călăraşi şi de la Ialomiţa.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Esential
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close