Antena 3 CNN Actualitate Declarația pe propria răspundere devine din nou obligatorie! Raed Arafat explică ce trebuie să conțină aceasta

Declarația pe propria răspundere devine din nou obligatorie! Raed Arafat explică ce trebuie să conțină aceasta

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a lămurit problema declarației pe propria răspundere de care românii vor avea nevoie, începând de luni, când vor părăsi locuințele după ora 23,00.

Declarația pe propria răspundere devine din nou obligatorie! Raed Arafat explică ce trebuie să conțină aceasta
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    06 Noi 2020   •   13:14

Raed Arafat a spus că va fi deajuns o declarație scrisă de mână, însă și formularul descărcat de pe internet este valabil.

„Scrisă de mână. Scrisă de mână, care spune clar motivul deplasării și care este, bineînțeles, cu datele personale ale persoanei respective”. Întrebat dacă asta înseamnă că nu va exista un formular-tip de descărcat, el a precizat: „Poate să fie și un formular, cine vrea să descarce un formular, deci merg amândouă soluțiile”.

Raed Arafat, despre restricțiile de circulație impuse pe timp de noapte

”Limitarea deplasărilor între orele 23.00 și 05.00. Și aici sunt excepții. Doar poate lumea întreabă de ce. Pentru că acesta este intervalul în care tinerii, în special, se vizitează, poate merg la petreceri. Sunt studii, făcute și în alte state, care arată că au un scop definit.

Unde e posibil, acum devine obligatoriu, unde angajații sunt peste 50 la număr, să se lucreze de acasă.

A fost emisă o ordonanță de urgență cu privire la telemuncă. Este obligatoriu ca orice instituție publică sau privată să ia măsuri astfel încât să se lucreze de la domiciliu”.

Raed Arafat: Ne aflăm într-o situație dificilă și este nevoie de implicare noastră a tuturor

"Ne aflăm într-o situație dificilă și este nevoie de implicare noastră a tuturor. Deznodământul va depinde de fiecare dintre noi, și la nivel instituțional și la nivel individual. Fiecare dintre noi poate să ajute și să fie parte din acest efort major ca să limităm impactul virusului care cauzează boala COVID-19.

Au fost adoptate un proiect și o hotărâre care vor intra în vigoare începând cu ziua de luni. Și efectul lor va avea o durată de implementare de 30 de zile. La finalul celor 30 de zile urmează să se facă o nouă evaluare.

Măsurile care sunt propuse la nivel național sunt menite să reducă impactul virusului.

Prima măsură, cea mai eficientă dintre toate, portul măștii generalizat în orice oraș, indiferent de incidență. Credeți-mă că asta este măsura care va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului, dacă este respectată.

A doua măsură națională este închiderea magazinelor la ora 21.00. Menirea ei este limitarea mobilității și a contactului și reducerea răspândirii. Cine poate face livrare la domiciliu, poate face. Farmacii și benzinării rămân deschise”, sunt declarațiile lui Raed Arafat. 

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close