Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, explicaţii după scandalul evacuării Spitalului Foişor: "Aş lua oricând aceeaşi decizie"

Raed Arafat, explicaţii după scandalul evacuării Spitalului Foişor: "Aş lua oricând aceeaşi decizie"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenă, secretarul de stat Raed Arafat, a venit, sâmbătă, cu explicaţii în urma evacuării cu jandarmii a Spitalului Foişor.

Raed Arafat, explicaţii după scandalul evacuării Spitalului Foişor: "Aş lua oricând aceeaşi decizie"
de Adrian Iclozan    |    10 Apr 2021   •   18:46

Într-un video de 9 minute postat pe Facebook, Arafat spune că decizia evacuării Spitalului Foişor este motivată de nevoia presantă de a face loc bolnavilor de COVID care aglomerează în prezent secțiile UPU (Unități de Primiri Urgențe) din București.

Arafat a spus că regretă disconfortul creat pacienților de la Foișor, că își asumă criticile din spațiul public dar că, dacă ar trebui să ia aceeași decizie încă o dată, ar face la fel.

Raed Arafat: Decizia, pe fond, este corectă

"Decizia pe fond este una corectă, chiar dacă a creat un anumit disconfort pentru pacienții din spitalul Foişor şi a avut o singură menire, de a salva cât mai multe vieți, de a nu ne pune pe colegii din UPU şi din spitale să aleagă cine intră şi cine așteaptă în ambulanță.

Știu că multă lume vede ce s-a întâmplat ca pe un lucru incorect pentru pacienții de la Foișor. Nu este un lucru plăcut.

În condiții de normalitate s-ar desfășura un astfel de proces mult mai bine, însă în condiții de normalitate nu am ajunge să evacuăm un spital...

Intenția noastră a fost să punem la dispoziția bucureștenilor un număr semnificativ mai mare de paturi la ATI, ca să putem evacua unitățile de primiri urgențe să le pregătim să primească în continuare pacienți.

Raed Arafat: Asta înseamnă să tratezi cum trebuie o situaţie critică

Între a nu lua o decizie și a da apoi explicații de ce am lăsat bolnavii fără îngrijiri potrivite, fără găsi locuri în spital pentru ei, și a supăra și crea o platformă de atacuri politice printr-o decizie care salvează vieți, eu aleg să iau o decizia care salvează vieți şi să suport consecințele atacurilor.

Îmi pare rău pentru disconfort, dar dacă ne-am întoarce în timp, cred că această această decizie ar fi fost luată din nou așa cum a fost luată.

Raed Arafat: Decizia aş lua-o din nou, oricând

Decizia de a evacua, dea  face loc bolnavilor în stare critică rămâne valabilă și aș lua-o din nou oricând. Asta înseamnă să tratezi cum trebuie o situaţie critică, și nu să stai să te gândeşti oare ce să fac să nu supăr pe cineva", a concluzionat Raed Arafat.

Potrivit secretarului de stat, sâmbătă, înainte de prânz, a fost externat ultimul pacient de la Spitalul Foişor. Acesta a fost transportat cu ambulanţa la domiciliu..

Raed Arafat mai spune că primii patru pacienţi COVID au ajuns la Spitalul Foişor sâmbătă după-amiază şi că aici există circa 20 de paturi ATI şi 90 de paturi cu instalaţie de oxigen.

"Va continua transferul pacienţilor care au nevoie de ventilaţie sau de ventilaţie non-invazivă, CPAP (cu presiune continuă pozitivă a aerului). Vom transfera şi pacienţi care au nevoie de oxigen", a menţionat el.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Spitalul Foişor
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close