Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, mesaj de ultimă oră legat de un posibil cutremur catastrofal. Cum se pregătesc autorităţile

Raed Arafat, mesaj de ultimă oră legat de un posibil cutremur catastrofal. Cum se pregătesc autorităţile

Raed Arafat, mesaj de ultimă oră legat de un posibil cutremur catastrofal. Cum se pregătesc autorităţile
Sursa foto: foto: Agerpres
28 Dec 2016   •   15:58

Raed Arafat a anunţat miercuri, într-un mesaj pe Facebook, faptul că autorităţile continuă dotarea cu echipamentele necesare în cazul unui cutremur cu urmări grave care ar putea să lovească România.

''Dotarea specifica pentru cautare salvare urbana si interventie la consecintele unui cutremur a inceput sa ajunga in tara. Primele 10 containere achiztionate de IGSU prin fonduri Europene au ajuns in tara. ele contin echipamente complexe de cautare salvare urbana inclusiv sisteme cu camere de cautare si senzori destinati depistarii persoanelor aflate in viata sub daramaturi. In cursul primului semestru al anului viitor fiecare judet din Romania, inclusiv Municipiul Bucuresti si Unitatea Speciala de Salvatori, va fi dotat cu un container de cauatree salvare. Aceste dotari fac doar o mica parte din dotarile ce urmeaza sa le primeasca pompierii in urmatoarea perioada. Totodata este de mentionat ca si procedura de achizitie a ambulantelor pentru serviciile de ambulanta si SMURD este in curs de desfasurare data stabilita in vederea deschiderii ofertelor fiind 20 Februarie 2017, urmand a fi semnate acordurile cadru pentru urmatorii 4 ani pentru ambulantele de tip A1, A2, B4x2, B4x4 si C! Felicitari si multumesc celor care s-au ocupat de aceste proiecte din cadrul DSU, IGSU si Ministerul Sanatatii!'' a spus Raed Arafat.

România s-a zguduit miercuri dimineață, la ora 1:20. Un cutremur de circa 20 de secunde s-a simțit în București. Potrivit site-ului Earthquake Today, seismul a avut magnitudinea de 5,6 grade Richter.

 

Cutremurul a fost resimţit puternic în Bucureşti, dar şi în alte oraşe ale României, însă, potrivit autorităţilor, nu a fost necesară intervenţia de urgenţă a echipajelor de intervenţie.

×
Subiecte în articol: IGSU cutremur Vrancea Raed Arafat
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close