Antena 3 CNN Actualitate Ramona Ioana Bruynseels: „Imunitatea trebuie să dispară. Este unul dintre generatorii principali de greșeli și de toxicitate din societatea noastră”

Ramona Ioana Bruynseels: „Imunitatea trebuie să dispară. Este unul dintre generatorii principali de greșeli și de toxicitate din societatea noastră”

Ramona Ioana Bruynseels: „Imunitatea trebuie să dispară. Este unul dintre generatorii principali de greșeli și de toxicitate din societatea noastră”
28 Sep 2019   •   14:04

Ramona Ioana Bruynseels, candidatul la prezidențiale al Partidului Puterii Umaniste, este în plină campanie electorală și a transmis un mesaj puternic pentru români. 

„Vă mulțumesc și vă felicit pentru că vă implicați în campania „Fără imunitate”. Este o temă despre care știți foarte bine că s-a vorbit mult în ultimii 5-10 ani, însă din păcate nu s-a făcut nimic concret. Motivul îl știți la fel de bine. Odată văzându-se în funcție, ajunși acolo, președintele, miniștrii, parlamentarii, au preferat să rămână în continuare imuni nu doar față de lege, ci în unele cazuri chiar față de bunul simț. Spun asta fiindcă nu îți trebuie cunoștințe de drept constituțional ca să citești și să înțelegi ceea ce ne spune Constituția, în articolul 16, un articol care consfințește două principii de mare bun simț. Primul, cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Deci scrie alb pe negru în Constituție fără privilegii și fără discriminări. Al doilea principiu constituțional scris în același articol 16 spune că nimeni nu este mai prespus de lege. Nimeni”. 

„Din această imunitate a parlamentarilor, a miniștrilor, a președintelui, decurg multe din catastrofele pe care le întâlnim în viața de zi cu zi. Au fost unii care au spus că nu înțeleg, dar le mai explic o dată. Imunitatea nu funcționează doar în favoarea celor câteva sute de parlamentari și miniștri, creează un lanț nevăzut al răului, o spirală nocivă a lipsei de respect față de lege și față de cetățeanul simplu, față de omul de rând care respectă legea. Imunitatea poate să devină și e deja în viețile noastre un mecanism toxic, care leagă palatele politicienilor de palatele infractorilor cu gulere albe, construite de infractorii cu gulerele gri care-i controlează pe cei cu gulerele negre. Hoții de buzunare, tâlharii din trafic, traficanții de droguri și de persoane, monștrii care răpesc, maltratează și ucid copii au în spatele lor protecția cuiva. Este cineva care știe pe altcineva acolo puțin mai sus, care la rândul lui știe pe cineva și mai sus și care mai știe pe altcineva sus de tot. Această persoană nu va răspunde în fața legii pentru fapta comisă sau cea pe care o ascunde, așa cum ar răspunde oricare dintre noi. De aceea vă spun că imunitatea este unul dintre generatorii principali de greșeli și de toxicitate din societatea noastră. De aceea vă spun că trebuie să scăpăm de imunitate”. 

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close