Antena 3 CNN Actualitate Ramona Ioana Bruynseels: „Noi, femeile din România, avem o contribuție esențială la ceea ce înseamnă viitorul României. Ar trebui să ne implicăm mai mult”

Ramona Ioana Bruynseels: „Noi, femeile din România, avem o contribuție esențială la ceea ce înseamnă viitorul României. Ar trebui să ne implicăm mai mult”

Ramona Ioana Bruynseels: „Noi, femeile din România, avem o contribuție esențială la ceea ce înseamnă viitorul României. Ar trebui să ne implicăm mai mult”
Sursa foto: foto: captura Antena 3
26 Sep 2019   •   12:01

Ramona Ioana Bruynseels, candidatul umanist la Preşedinţie, a făcut declarații în cadrul unui eveniment Wake Up, prima platformă dedicată drepturilor femeilor. Bruynseels a vorbit despre schimbările pe care le pot face femeile pentru viitorul României. 

„Eu cred cu tărie în acest lucru și mi-am dorit încă de la începutul prezenței mele publice de acum trei luni de zile să-l subliniez de fiecare dată când am avut ocazia pentru că, dincolo de toate, de rolul nostru din microuniversul nostru, de faptul că ducem pe umerii noștri o povară grea și rezolvăm zi de zi atât de multe lucruri și suntem la centrul vieților multor alți oameni, cred că ar trebui să credem mai mult în noi, în potențialul nostru, în vocea noastră. Ar trebui să ne implicăm mai mult pentru că noi, femeile din România, avem o contribuție esențială la ceea ce înseamnă viitorul României. Și asta nu doar prin faptul că noi facem copiii care reprezintă viitorul României, ci și pentru că noi îi echipăm pe acești copii cu valorile morale esențiale pentru o națiune puternică, cu dragostea față de țară. Viziunea mea e acel moment în care copilașii noștri vor ști cu toții cel puțin versurile imnului nostru național și îl vor cânta cu multă mândrie. Noi le transmitem copiilor noștri aceste valori. Insist pe acest lucru pentru că identitatea noastră națională, patriotismul, dragostea față de țară sunt esențiale pentru continuitatea noastră, pentru viitorul nostru și pentru o națiune sănătoasă din punct de vedere moral. 

Dincolo de greutățile cu care noi ne confruntăm, abuzurile care din păcate se întâmplă în continuare, greutățile pe care le întâmpinăm atunci când încercăm să ne construim o carieră.. dacă ai ghinionul să fii și frumușică și deșteaptă, automat te confrunți cu multe preconcepții. Oamenii șușotesc, se atenționează, își dau coate când ajungi undeva. O știm toate, am trecut toate prin asta. Chiar dacă s-au făcut progrese în ultimii 50-100 de ani, din păcate, în România, aceste lucruri încă se întâmplă. Dar noi putem să le schimbăm, educându-ne copiii, soții, părinții să gândească altfel. Asta putem face doar dacă devenim solidare cu adevărat”, a spus Ramona Ioana Bruynseels. 

 

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close