Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul audierii lui Gabriel Oprea în dosarul de luare de mită al lui Neculai Onțanu. S-a sucit în sala de judecată

Răsturnare de situație în cazul audierii lui Gabriel Oprea în dosarul de luare de mită al lui Neculai Onțanu. S-a sucit în sala de judecată

Răsturnare de situație în cazul audierii lui Gabriel Oprea în dosarul de luare de mită al lui Neculai Onțanu. S-a sucit în sala de judecată
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2017   •   12:01

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să nu îl audieze marţi pe Gabriel Oprea, în calitate de martor, în dosarul în care Neculai Onţanu este judecat pentru luare de mită, pentru ca fostul vicepremier să nu se autoincrimineze, scrie Agerpres.

Gabriel Oprea s-a prezentat marţi la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost citat ca martor în dosarul în care Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2, este acuzat de luare de mită. 

În sala de judecată, avocaţii au cerut ca Gabriel Oprea să nu fie audiat la acest termen, deoarece el s-ar putea autoincrimina prin declaraţia de martor, deoarece este cercetat de DNA într-un dosar disjuns. 

"Noi ştim că în dosarul de la DNA se efectuează cercetări in rem. Lui Gabriel Oprea nu i-ar conveni să formuleze probe într-un dosar care stă la DNA. E treaba DNA de ce stă", a spus unul dintre avocaţi. 

În consecinţă, avocaţii au cerut trimiterea unei adrese la DNA, pentru ca procurorii să spună instanţei ce calitate are Gabriel Oprea în acel dosar - suspect sau inculpat şi eventual pentru ce infracţiuni este cercetat. 

La rândul său, procurorul de şedinţă a explicat că în dosarul disjuns de la DNA se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie la luare de mită şi spălare de bani, însă este nevoie a se preciza clar dacă Gabriel Oprea este cercetat pentru aceste infracţiuni, pentru a nu se autoincrimina. 

Instanţa a decis amânarea audierii lui Gabriel Oprea pentru următorul termen al procesului din 14 aprilie, după DNA va face precizările solicitate. 

Neculai Onţanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzaţia că, în perioada 2006 - 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp situate pe raza Sectorului 2. 

×
Subiecte în articol: neculai ontanu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close