Antena 3 CNN Actualitate Rata abandonului şcolar ar putea creşte. Ministerul de Finanţe face economii pe spinarea elevilor

Rata abandonului şcolar ar putea creşte. Ministerul de Finanţe face economii pe spinarea elevilor

Rata abandonului şcolar ar putea creşte. Ministerul de Finanţe face economii pe spinarea elevilor
Sursa foto: Foto: 123rf.com
de M.Z.    |    24 Aug 2013   •   22:02

Din toamnă ar putea creşte rata abandonului şcolar, avertizează Consiliul Naţional al Elevilor. Asta pentru că şcolarilor care fac naveta li se va deconta doar o treime din costul total al abonamentelor. Propunerea aparţine Ministerului de Finanţe.

Ministerul Finanţelor e pus pe economii. Taie din banii pentru transport ai elevilor. Mai exact, dacă până acum firmele de transport pur şi simplu stabileau preţul şi Ministerul Educaţiei plătea chiar şi 500 de lei pe lună, pentru un elev, Finanţele vor să pună limite. Adică, să existe ca la firmele de taxi un preţ pe kilometru peste tot în ţară, preţ unic.

Propunerea arată astfel: 26 de lei pentru un abonament pe lună pentru distanţa de trei kilometri, cea mai mică distanţă, considerată navetă. Pentru distanţele până la 50 de kilometri, se decontează 2 lei pentru fiecare kilometru în plus.

Această măsură ar dezavantaja foarte mulţi elevi care fac naveta, spun reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, pentru că mulţi şcolari ar trebui să acopere din buzunar două treimi din costurile de transport.

Suma maximă care va putea fi decontată e de 120 de lei pe lună. Totuşi, autorităţile spun că au negociat cu transportatorii şi elevii nu vor plăti în plus. Anul trecut au fost decontate peste 150.000 de abonamente de transport.






×
Subiecte în articol: Ministerul de Finante
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close