Antena 3 CNN Actualitate Razie în Bucureşti pentru şoferii care conduc cu viteză. Record de 114 km/h pe o stradă din Sectorul 6

Razie în Bucureşti pentru şoferii care conduc cu viteză. Record de 114 km/h pe o stradă din Sectorul 6

Razie în Bucureşti, organizată de Brigada Rutieră, pentru prinderea şoferilor care conduc cu viteză. Poliţiştii au aplicat zeci de amenzi şi au reţinut permise de conducere.

Razie în Bucureşti pentru şoferii care conduc cu viteză. Record de 114 km/h pe o stradă din Sectorul 6
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2024   •   19:10

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au organizat, astfel, razia pe mai multe străzi din Bucureşti, ocazie cu care şoferii vitezomani nu au întârziat să intre în raza de acţiune a radarelor.

"Astăzi, 27 ianuarie,, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe arterele din municipiul București cu risc rutier ridicat în scopul prevenirii accidentelor de circulație cu consecințe grave produse pe fondul încălcării regimul legal de viteză.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 77 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 37500 lei și au fost reținute 3 permise de conducere pentru depășirea vitezei cu peste 50 de km/h", se arată într-o informare a Poliţiei.

Recordul raziei de astăzi din Bucureşti a fost adjudecat de un tânăr de 29 de ani, surprins de radar cu o viteză de 114 km/h pe o stradă din Sectorul 6 unde limita de viteză este de 50 km/h. Astfel, tânărul a primit o amendă de 1485 de lei şi a rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile. Tot în Sectorul 6 a fost înregistrat şi locul al doilea în topul vitezomanilor, după ce un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost surprins de radar cu 104 km/h.

41 de accidente cu 5 morţi şi 39 de persoane grav rănite în Bucureşti, anul trecut

Conform datelor statistice, în anul 2023, în Bucureşti s-au înregistrat 41 de accidente rutiere grave, în urma cărora 5 persoane au decedat și 39 au fost rănite grav.

"Studiile realizate au demonstrat faptul că amploarea gravitații consecințelor la care se expun conducătorii auto în cazul unui impact la viteză ridicată se amplifică în mod proporțional cu viteza.

Totodată, viteza peste limita legală constituie un factor determinat în producerea accidentelor de circulație din următoarele considerente:

  • timpul de reacție în cazul unor evenimente neașteptate crește atunci când viteza cu care rulează autovehicul depășește cu mult limita legală; 
  • distanța de frânare crește atunci când viteza este mare;
  • viteza excesivă crește semnificativ riscul producerii unui accident de circulație în special în cazul conducătorilor auto neexperimentați; 
  • câmpul vizual al conducătorului auto se îngustează pe măsură ce acesta conduce cu o viteză care depășește limita legală.

Brigada Rutieră a Capitalei recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să adopte un comportament preventiv în trafic și adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere", au mai precizat reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close