Antena 3 CNN Actualitate Reacția lui Tăriceanu la decizia premierului Tudose: „Nu dăm niciun ban Casei Regale”

Reacția lui Tăriceanu la decizia premierului Tudose: „Nu dăm niciun ban Casei Regale”

Reacția lui Tăriceanu la decizia premierului Tudose: „Nu dăm niciun ban Casei Regale”
21 Dec 2017   •   15:23

Călin Popescu Tăriceanu a avut o primă reacție la decizia premierului Tudose în ceea ce privește Casa Regală. Mihai Tudose a susținut că nu susţine proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea şi proprietatea statului român după decesul regelui Mihai.

„Palatul Elisabeta este proprietatea statului român și în proiectul pe care l-am depus, după cum știți, nu se schimbă statutul juridic al Palatului Elisabeta. Până astăzi, până la moartea Regelui a fost dată în folosință familiei regale și propunerea de proiect este să rămână în folosință, nu în proprietate. Într-un context mai larg, având în vedere cetățenii într-o majoritate covârșitoare s-au manifestat în acest moment trist, care este decesul Regelui Mihai, pentru ceea ce a făcut monarhia pentru modernizarea României. Eu cred că proiectul nu face decât să recunoască rolul pe care l-a avut monarhia și Casa Regală în România. Eu îmi doresc ca urmașii să continue să reprezinte România, să o ajute, așa cum a făcut înainte de aderare, cred că ar fi din partea noastră un gest de recunoștință”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat despre proiect din moment ce unii colegi se declară republicani, Călin Popescu Tăriceanu a precizat: „Nu este o incompatibilitate. Proiectul nu pune în discuție forma de guvernământ, noi am organizat funerarii la nivel de șef de stat. Nu are legătură cu această problemă, care unora ar putea să le pară importantă. Discuția asta nu afectează în vreun fel prevederile”.

Despre sursa de finanțare a Casei Regale, șeful Senatului a precizat: „Am văzut în spațiul și m-au întrebat niște cetățeni dacă dăm bani Casei Regale: Nu dăm bani Casei Regale. Există în proiectul de lege, prevederea potrivit căreia va exista un aparat de lucru care să ajute Casa Regală să-și asigure funcțiile de reprezentare publică și care urmează dă fie plătită de la buget”, a mai precizat Tăriceanu.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close