Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose: Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Familia Regală să stea la Săvârșin

Mihai Tudose: Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Familia Regală să stea la Săvârșin

Mihai Tudose: Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Familia Regală să stea la Săvârșin
21 Dec 2017   •   14:15

La doar câteva zile după ce îl omagia în Parlament pe Regele Mihai, premierul Mihai Tudose se declară puternic anti-monarhist. Și le transmite membrilor Casei Regale să-și ia adio de la Palatul Elisabetă și să stea la castelul de la Săvârșin.

"România nu este monarhie, ci Republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot sa stea la Savarsin sau in alta parte", a declarat Tudose.

Declarațiile premierului vin în aceeași zi în care a apărut informația potrivit căreia Guvernul nu susține proiectul de lege privind statul Casei Regale.

"Propunerea legislativă prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, şi cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfăşurarea optimă a activităţilor şi funcţiilor de reprezentare ale acesteia", informează un comunicat al Senatului. 

Potrivit sursei citate, prevederile ''vor asigura cadrul pentru o implicare şi mai intensă a Casei Regale în cadrul societăţii româneşti" fiind nevoie, "mai mult decât oricând, de o instituţie deasupra politicii partinice, în care românii să vadă un reper de echilibru şi continuitate".

 

×
Subiecte în articol: casa regala familia regala
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close