Antena 3 Actualitate Reacţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Surse: STS ar fi greşit coordonatele

Reacţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Surse: STS ar fi greşit coordonatele

21 Ian 2014   •   10:30
 Reacţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Surse: STS ar fi greşit coordonatele
Sursa foto: Foto: Antena 3
Update - Potrivit unor surse ale Antena 3, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ar fi localizat greşit locul producerii accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale susţin că locul producerii accidentului aviatic din Munţii Apuseni a fost stabilit pe baza informaţiilor furnizate de operatorii de comunicaţii mobile odată cu primirea primului apel la 112. Informaţia a fost ulterior pusă la dispoziţia instituţiilor ce au participat la operaţiunea de căutare şi salvare, informează STS.


"Localizarea locului evenimentului în Sistemul 112, s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informaţiilor furnizate de operatorii de comunicaţii mobile odată cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta şi a fost pusă la dispoziţia instituţiilor care au participat la operaţiunea de căutare şi salvare", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Întrebat despre dificultăţile de localizare a avionului prăbuşit în Apuseni, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a spus că răspunsul poate fi găsit la STS Cluj.

"Răspunsul îl găsiţi la STS, în speţă la STS Cluj. Bineînţeles că era şi mai bine dacă se putea face o localizare la metru sau la suta de metri", a spus Stroe.

Întrebat de ce nu a fost trimisă în misiune aeronava SMURD, el a spus că aceasta este "pentru salvare de oameni, nu pentru alte activităţi".

"Deocamdată nu am ce reproşa, nu am văzut elementele", a spus Stroe, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor privind operaţiunile de intervenţie în cazul aeronavei prăbuşite.
 
FILMUL NEGRU al tragicului eveniment. Cum ar fi putut fi evitată MOARTEA a doi oameni, dacă autorităţile nu ar fi BÂJBÂIT 5 ore în întuneric!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close