Antena 3 CNN Actualitate Reacția avocaților după condamnarea și dispariția lui Ionel Arsene: "Nu ne-a spus că ar vrea să plece"

Reacția avocaților după condamnarea și dispariția lui Ionel Arsene: "Nu ne-a spus că ar vrea să plece"

Este în continuare un mister în ceea ce privește locul în care se află Ionel Arsene. Avocații președintelui Consiliului Județean Neamț și-au făcut deja strategia pentru a-l salva. 

de Ştefan Petrică    |    12 Mar 2023   •   09:18

Avocații președintelui Consiliului Județean Neamț, au declarat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN că nu știu unde se află clientul lor, dar că la începutul săptămânii viitoare vor analiza decizia instanțe, iar apoi au de gând să formuleze recurs în casație și o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Ionel Arsene este de negăsit după ce a fost condamnat de instanță la șase ani și opt luni de închisoare.

Autoritățile au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare.

Numele baronului PSD apare pe site-ul Poliției Române pe lista celor mai căutați infractori.

Citește și: Ionel Arsene a fost dat în urmărire internațională

Avocații lui Arsene spun că nu știau de plecarea clientului lor.

"Nu am vorbit după ce a apărut grozăvia asta de condamnare, am vorbit înainte, dar doar un schimb de mesaje, unde a fost doar exprimarea speranței că o să fie bine", a declarat unul dintre avocații lui Ionel Arsene.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Arsene s-ar afla în Italia.

"Eu am vorbit acum 10 zile cu dânsul ultima oară, de atunci n-am mai vorbit deloc. Nu mi-a spus că ar vrea să plece.

În niciun caz nu se aștepta la această decizie, avea speranța că va fi achitat", a declarat Vladimir Ciolacu, avocatul lui Ionel Arsene.

Chiar dacă spun că nu au mai luat legătura cu Arsene, apărătorii social-democratului spun că vor începe demersurile pentru ca acesta să scape de condamnare.

"Decizia este executorie. Eu și colegul meu Florin Cojocaru ne-am propus ca până luni, marți să analizăm decizia, și avem de gând să facem un recurs în casație și o plângere la Curtea Europeană a drepturilor omului", a mai declarat Vladimir Ciolacu.

Ionel Arsene ar fi plecat din România încă de la începutul acestei luni, președintele Consiliului Județean Neamț a profitat că nu avea nicio restricție pentru a ieși din țară, deși avea deja o condamnare în primă instanță.

Ultima dată, angajații Consiliului Județean l-au văzut pe președintele Ionel Arsene acum două săptămâni, atunci când a venit și-a depus cererea de concediu, de atunci, nimeni n-a mai știut nimic de el.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close