Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a lui Petre Tobă, după verdictul de plagiat dat de CNATDCU

Prima reacție a lui Petre Tobă, după verdictul de plagiat dat de CNATDCU

Prima reacție a lui Petre Tobă, după verdictul de plagiat dat de CNATDCU
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    12 Oct 2016   •   13:26

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat, în legătură cu verdictul de plagiat dat de CNATDCU în lucrarea de doctorat, că aşteaptă o decizie finală întrucât la nivelul Ministerului Educaţiei nu ar fi fost respectate procedurile, precizând că trei comisii au decis că nu a plagiat.

"Am făcut mai multe solicitări să mi se comunice dacă a fost constituită comisia, cea de-a patra. Nu mi s-a răspuns. Nu au fost respectate toate aceste proceduri la nivelul Ministerului Educaţiei, am trei comisii care mi-au făcut evaluari în etape diferite, toate au zis că nu se pune problema de plagiat, aştept decizia finală", a declarat Petre Tobă la Curtea Militară de Apel, unde a fost audiat ca martor într-un dosar privind suspiciuni de angajări ilegale într-o structură a Ministerului Afacerilor Interne.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, cu 36 de voturi pentru şi unul împotrivă, că fostul ministru Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat în lucrările de doctorat.

Consiliului General al CNATDCU va propune astfel retragerea titlului de doctor în cazul celor doi, propunerea ajungând, potrivit procedurii, la ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, acesta urmând să semneze ordinul de retragere a titlurilor. Ulterior, potrivit legii, cei doi pot cere revocarea ordinului la Ministerul Educaţiei după care se pot adresa instanţei de contencios administrativ.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Petre Toba plagiat CNATDCU
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close