Antena 3 CNN Actualitate Recensământul, la final? Mai puţin de 89% dintre gospodării au fost recenzate până sâmbătă seara

Recensământul, la final? Mai puţin de 89% dintre gospodării au fost recenzate până sâmbătă seara

Recensământul, la final? Mai puţin de 89% dintre gospodării au fost recenzate până sâmbătă seara
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Oct 2011   •   09:44

Recensământul ar trebui să se încheie astăzi, însă datele parţiale prezentate de INS arată, că până sâmbătă seara, au fost recenzate mai puţin de 89% dintre gospodării. Nici nu e de mirare având în vedere că întreaga operaţiune a fost plină de gafe şi bâlbe, cu reguli schimbate din mers, care au creat confuzie în toată ţara.

Recenzorii care au mers pe teren au fost luaţi de multe ori în bătaie de joc şi au fost nevoiţi să facă faţă la tot felul de situaţii. Unii au fost întâmpinaţi cu ţipete sau alungaţi şi înjuraţi de oameni.

La Botoşani, un cartier întreg a fost omis de pe listele de la recensământ. Autorităţile şi-au dat seama după o săptămână.

În Capitală, după ce au văzut că aproape de finalul perioadei au fost recenzaţi doar 66 % dintre bucureşteni, autorităţile au introdus posibilitatea autorecenzării pe internet.

Dar cea mai mare confuzie a fost provocată de declararea CNP-ului. INS a anunţat iniţial că nu e obligatorie, apoi că este, iar ţap ispăşitor pentru haosul creat de declaraţiile contradictorii a fost găsit purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Mulţi români nu au fost de acord să-şi declare codul numeric personal. Din acest motiv, un ieşean a dat chiar în judecată Comisia Naţională pentru recensământ şi conducerea INS.



×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close