Antena 3 CNN Actualitate Rectorul UMF Iaşi a făcut un atac de panică la DNA

Rectorul UMF Iaşi a făcut un atac de panică la DNA

Rectorul UMF Iaşi a făcut un atac de panică la DNA
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Oct 2011   •   19:24

Şeful Colegiului medicilor, rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae a făcut atac de panică şi a fost internat la spital înainte să ajungă în faţa procurorilor anticoruipţie. Vasile Astărăstoae urma să afle la DNA ce învinuiri i se aduc într-un dosar în care sunt implicate multe nume sonore din medicina ieşeană. În dosar au fost reţinute deja trei persoane pentru trucarea licitaţiei prin care a fost achiziţionat un program de educaţie pe internet.

Procurorii au urmărit cazul de corupţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi de un an de zile. Au decoperit că firma condusă de directorul de Comunicare al instituţiei, Adrian Ciureanu, a primit aproximativ 6 milioane de lei, pentru realizarea şi achiziţionarea unui program de educaţie pe internet, din bani europeni. În urma anchetei, doi directori din cadrul UMF au fost reţinuţi, împreună cu directorul firmei care a realizat platforma de e-learning. Avocaţii s-au ferit să dea prea multe declaraţii.

Procurorii l-au chemat la audieri şi pe rectorul Universitatii de Medicina şi Farmacie Iasi, Vasile Astarastoaie, care este şi preşedinte al Colegiului medicilor. Acesta nu a mai ajuns însă la DNA, pentru că a făcut un atac de panică şi a fost dus de urgenţă la spital. În achetă este vizată şi fiica sa, spun surse din DNA.

Procurorii au luat la înterbări până acum 19 persoane care au fost implicate în achiziţia platformei e-learning, iar reţinerile s-au făcut după ore de audieri. Platforma de e-learning le permite cursanţilor de la UMF Iaşi să aibă acces la întreaga documentaţie de curs şi oferă posibilitatea examinării prin metode electronice.

×
Subiecte în articol: Atac de panica DNA Vasile Astãrãstoae
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close