Antena 3 CNN Actualitate Reducerile salariale şi vremea capricioasă le-au dat planurile peste cap hotelierilor de pe litoral (VIDEO)

Reducerile salariale şi vremea capricioasă le-au dat planurile peste cap hotelierilor de pe litoral (VIDEO)

Reducerile salariale şi vremea capricioasă le-au dat planurile peste cap hotelierilor de pe litoral (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
13 Sep 2010   •   22:42

Vara aceasta, românii s-au uitat atent în portofel şi şi-au dat seama că nu le mai ajung banii şi pentru concediu. Hotelierii se uită şi ei atent pe statistici şi spun că încasările lor sunt mai mici cu până la 35, 40 la sută faţă de vara trecută.

Hotelierii se plâng că acesta este cel mai prost sezon turistic din ultimii 10 ani. Aceştia spun că deşi sezonul a început foarte bine, vestea că salariile vor fi reduse cu 25 la sută le-a dat planurile peste cap. Astfel că oamenii şi-au calculat de două ori banii înainte să plece în concediu.

Nici vremea nu a fost prea prietenoasă cu turiştii. Temperaturile scăzute de la începutul sezonului estival i-a făcut pe mulţi să se răzgândească. Iar asta nu e tot. Hotelierii spun că lipsa promovării destinaţiilor interne a avut un impact major asupra sezonului estival 2010.

Deşi sezonul estival încă nu s-a încheiat, pronosticurile hotelierilor nu sunt deloc bune. La nivelul agenţiilor, scăderile au ajuns până la 40 la sută.

Hotelierii de pe litoral spun că turismul de weekend i-a salvat vara aceasta pentru că încasările din timpul săptămânii au fost mult mai mici.

Cu toate acestea, din curtea Ministerului de Turism situaţia de pe litoralul românesc se vede altfel. Litoralul are probleme din cauza hotelierilor care îi sperie pe turişti cu preţuri ridicate.

Iar cei mai mulţi turişti au fost atraşi în Mamaia. Peste 40.000 de persoane s-au înghesuit zilnic pe plaja din staţiune. Cei care au căutat o plajă liniştită au mers în Neptun, iar tinerii au ocupat fiecare centimetru de nisip din Costineşti.



Observator


×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close