Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 14.000 de cetățeni ucrainieni se află în România, 54 au cerut azil

Aproximativ 14.000 de cetățeni ucrainieni se află în România, 54 au cerut azil

Aproximativ 14.000 de cetățeni ucrainieni se află în România de la începutul crizei din Ucraina. Doar 54 dintre aceștia au cerut azil în România.

Aproximativ 14.000 de cetățeni ucrainieni se află în România, 54 au cerut azil
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    26 Feb 2022   •   14:45

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, sâmbătă, legat de situația de la frontiera cu Ucraina, că până la miezul nopții în România au intrat, în ultimele 24 de ore, 14.188 de cetățeni ucraineni, dintre care 7.298 au părăsit România.

În total, de la declanșarea conflictului asupra Ucrainei de către Rusia, în România se află în acest moment aproximativ 14.000 de cetățeni ucraineni. "Toți aceștia au dreptul legal de a rămâne pe teritoriul României, fie pe teritoriul altui stat membru UE maxim 90 de zile.

Dintre aceștia, cetățenii ucraineni care au ales să solicite protecția statului român prin aplicarea cererii de azil sunt 54", a spus Cărbunaru.

Tabere școlare transformate în centre de cazare pentru ucraineni. Firea: Peste 600 de locuri sunt disponibile

Legat de organizarea din punctele de trecere a frontierei, acesta a afirmat că la Ministerul Afacerilor Interne au fost luate o serie de măsuri.

S-au suplimentat forțele, centrul de coordonare și comandă va fi coordonat de șeful ISU județean și a fost reorganizat fluxul de trafic din Ucraina. S-au stabilit zone tampon, zone de așteptare și puncte de asigurare a hranei și a apei.

×
Subiecte în articol: ucraineni refugiati Dan Cărbunaru
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close