Antena 3 CNN Actualitate Locul în care a murit Regina Elisabeta poate fi vizitat, în premieră! Suma pe care trebuie să o plătești dacă vrei să bei un ceai la Castelul Balmoral

Locul în care a murit Regina Elisabeta poate fi vizitat, în premieră! Suma pe care trebuie să o plătești dacă vrei să bei un ceai la Castelul Balmoral

Castelul Balmoral, locul unde regina Elisabeta a II-a a murit, va fi deschis pentru turiști, iar regele Charles va permite, pentru prima dată, tururi în reședința din Scoția.

Locul în care a murit Regina Elisabeta poate fi vizitat, în premieră! Suma pe care trebuie să o plătești dacă vrei să bei un ceai la Castelul Balmoral
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2024   •   15:45

Turiștii din toată lumea vor avea oportunitatea să exploreze în premieră camerele regale ale casei în care a locuit Regina Elisabeta a II-a, deoarece Regele Charles este deschis să permită accesul publicului în Castelul Balmoral din Scoția în vara anului 2024.

Accesul nu va fi gratuit, iar cei dornici să privească vor trebui să plătească.

În plus, cei care doresc să savureze ceaiul vor trebui să scoată o sumă semnificativă din buzunar.

Această decizie vine în contextul dorinței regelui Charles de a deschide mai multe case regale către public, cu scopul de a genera venituri substanțiale.

Pe lângă Castelul Balmoral, se planifică și deschiderea Palatului Buckingham.

Prin plata unei taxe de intrare, vizitatorii vor avea acces la sala de bal și alte spații importante.

"De la finalizarea sa, în 1855, accesul în interiorul Castelului Balmoral a fost restricționat publicului, până în prezent. Pentru prima dată în istorie, suntem încântați să anunțăm lansarea tururilor private la castelul interior”, a transmis The Balmoral Experience.

Inclusiv Salonul unde Regina Elisabeta a fost fotografiată, pentru ultima oară, ar urma să fie deschis pentru vizită.

În acel loc, pe data 6 septembrie 2022, a fost vizitată de Liz Truss, la numirea sa în funcție. Totuși, șansele să poată fi văzut și dormitorul în care și-a dat ultima suflare sunt extrem de mici.

Cât costă un bilet pentru castelul unde a stat Regina Elisabeta

Vor fi puse câte 40 de bilete la vânzare, în fiecare zi, contrar sumei de 100 de lire, aproape 600 de lei.

Prețul vizează doar adulții, copiii nu vor avea voie să se afle printre vizitatori.

O altă taxă este cea pentru cine vrea să servească și un ceai. La suma precizată anterior, se mai adaugă 50 de lire.

În perioada 1 iulie-4 august 2024 vor putea fi făcute vizitele la Castelul Balmoral din Scoția. Biletele au fost deja puse în vânzare.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close