Antena 3 CNN Actualitate Reguli noi pentru cei care folosesc trotinete electrice: Asigurarea obligatorie, vârsta minimă de 16 ani și test din legislația rutieră

Reguli noi pentru cei care folosesc trotinete electrice: Asigurarea obligatorie, vârsta minimă de 16 ani și test din legislația rutieră

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a amendat marți, un proiect de lege care aduce noi reguli în folosirea trotinetelor.

Reguli noi pentru cei care folosesc trotinete electrice: Asigurarea obligatorie, vârsta minimă de 16 ani și test din legislația rutieră
Sursa foto: Getty Images I Lambert And Young
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   12:00

Deputații juriști propun că pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă cel puțin 16 ani iar proprietarii vehiculului trebuie să dețină o asigurare obligatorie.

De asemenea în cazul trotinetelor electrice în regim de self-service se va completa un chestionar de 5 întrebări obligatorii, referitoare la legislația rutieră.

O altă prevedere este aceea de a utiliza cască de protecție, dar în anumite condiții, pentru că din statisticile Poliţiei, toate accidentele mortale sau cu răni grave au fost generate de situațiile în care utilizatorii de trotinetă electrică sau de biciclete electrice nu purtau cască.

Deputaţii din Comisia juridică urmează să pună în consens noile propuneri cu un alt proiect de care să stabilească toate sancţiunile pentru nerespectarea prevederilor acestei legi cu privire la circulaţia pe drumurile publice a trotinetelor electrice.

Citește și: Orașul european care a interzis bicicletele în centru. Motivele care stau la baza deciziei

După dezbaterile din Comisia Juridica proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului.

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

×
Subiecte în articol: trotinete electrice asigurare reguli
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close