Antena 3 CNN Actualitate Religie Cazul bebeluşului mort după botez: Arhiepiscopia Sucevei contestă raportul INML privind decesul violent

Cazul bebeluşului mort după botez: Arhiepiscopia Sucevei contestă raportul INML privind decesul violent

Cazul bebeluşului mort după botez, acum doi ani, la Suceava, continuă să fie investigat, iar raportul INML Bucureşti, care arată că moartea a fost violentă, va fi contestat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Cazul bebeluşului mort după botez: Arhiepiscopia Sucevei contestă raportul INML privind decesul violent
Sursa foto: Doxologia.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2023   •   15:28

Raportul Institutului de Medicină Legală București a dezvăluit că bebeluşul care a fost botezat într-o biserică din Suceava a avut o moarte violentă.

După publicarea rezultatelor, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a declarat că va contesta raportul, întrucât este în contradictoriu cu cel de la Suceava.

"Întrucât raportul publicat de IML București este în contradictoriu cu cel de la Suceava, o contestație a raportului este un demers firesc, pentru a avea o constantă a concluziilor.

Ancheta nu este finalizată, motiv pentru care părintelui Alexandru Mazarache nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire.

Ne arătăm sprijinul necondiționat față de familia pruncului decedat, ca datorie morală și firească, manifestată în relația credincios-Biserică”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei, transmis joi.

Citeşte şi: O familie a primit trupul unei femei, în loc de cel al unui bărbat, la INML. Descoperirea a fost făcută când se făcea curat în frigidere

Potrivit documentului citat, nu au existat modificări majore privind maniera săvârşirii slujbei Botezului, însă preoţii au fost rugaţi să "acorde atenție sporită cazurilor în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute”.

Bebeluşul de numai şase săptămâni a făcut stop cardio-respirator în data de 31 ianuarie 2021, după ce a fost scufundat în cristelniţă, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

Copilul a fost resuscitat în biserică şi a fost internat, ulterior, la ATI.

Cu toate acestea, bebeluşul nu a avut nicio şansă de supravieţuire.

Raportul de la Suceava îl contrazice pe cel de la INML

Raportul medico-legal de la Suceava arată că micuțul a murit ca urmare a insuficienței cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii interstiţiale, copilul fiind născut prematur și nevaccinat.

Pe de altă parte, raportul IML București arată că moartea copilului a fost "violentă”, cauzată de o "insuficiență cardio-respiratorie acută în evoluția encefalopatiei posthipoxice consecutivă aspirării de lichid în căile respiratorii”.

Totuşi, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au declarat că, în cazul în care se va descoperi că este vinovat de moartea bebeluşului, preotul care a săvârşit slujba va fi sancţionat atât din punct de vedere bisericesc, cât şi legal.

"În cazul în care se va decide în sensul vinovăției părintelui Mazarache, se vor impune procedurile canonice și statutare, în vederea sancționării”, arată preotul Alexandru Flavian Sava, de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close