Antena 3 CNN Actualitate Religie De ce nu e bine să îi pui copilului două nume de botez. Preoții explică de ce este o greșeală

De ce nu e bine să îi pui copilului două nume de botez. Preoții explică de ce este o greșeală

De ce nu e bine să îi pui copilului două nume de botez. Preoții explică de ce este o greșeală
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    12 Oct 2017   •   21:40

Alegerea numelui pentru copil nu este o sarcină ușoară, iar părinții sunt puși de multe ori în dificultate. Pentru că sunt situații în care părinții nu ajung la un acord, decid să îi pună mai multe nume de botez copilului, lucru care poate să îl influențeze într-un mod negativ.

În trecut, copilul lua fie numele nașului de botez sau al nașei, fie purta numele sfântului sărbătorit în ziua în care s-a născut. Cu toate că unii copii au nu două, ci chiar trei nume de botez, această practică nu este tocmai recomandată de reprezentanții bisericii, potrivit crestinortodox.ro

Mai exact, aceștia sunt de părere că fiecare om trebuie să aibă un singur nume de botez și asta pentru a marca unicitatea fiecărei persoane în parte. Atunci când o persoană poartă mai multe nume, aceasta nu știe exact cu care dintre ele să se identifice și ajunge să fie prinsă între două unități valorice diferite.

În plus, chiar dacă un copil are mai multe nume, niciodată nu le va folosi pe toate, ci doar unul dintre ele va fi majoritar, ceea ce înseamnă că celelalte vor fi aproape inutile. Acesta este motivul pentru care părinții sunt sfătuiți să aleagă un singur nume pentru copilul lor, acela pe care îl consideră cel mai potrivit.
 

×
Subiecte în articol: botez nume
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close