x close

Greșeala pe care o fac mulți părinti la botez! Nu e bine niciodată să alegi acest nume pentru copilul tău

01 Iun 2017   •   11:27
Greșeala pe care o fac mulți părinti la botez! Nu e bine niciodată să alegi acest nume pentru copilul tău sursa foto: ortodoxia.ro

O adevarata moda s-a ”instalat” printre parintii care isi boteaza copiii. Mai exact, in ultimii ani, parintii aleg nume internationale si cat mai exotice pentru copilul lor, in incercarea de a-i distinge din multime.

Despre acest subiect, parohul Bisericii "Sfanta Cruce" - Obcini din Suceava a dezvaluir ca aceasta pratica este "o instrainare rogresivă de persoană, pentru că numele tinde să nu mai dezvăluie taina persoanei, funcţionând ca o simplă etichetă, o parolă uzuală în societate, în care se frâng legăturile comuniunii şi comunicării, pentru că numele nu-şi mai are izvorul în Nume, nici cuvintele în Cuvânt.

"Folosirea mai multor nume de botez îngreunează relaţionarea între persoane, creează ambiguităţi, situaţii confuze, iar persoana în cauză este adesea pusă în situaţii jenante. Părintele Dumitru Stăniloae, în Teologia Dogmatică vol. 3, spune: „Omul primeşte un nume propriu şi ştie că atunci când e chemat pe acest nume, e vizat el însuşi în întregime şi trebuie să răspundă cu toată fiinţa lui“. Cum se leagă de fiinţa persoanei al doilea sau al treilea nume şi unde se regăseşte lucrarea harului divin în aceste nume? Ele rămân în uitare, nefiind folosite nici măcar atunci când persoana îşi scrie pomelnicul pentru pomenire în biserică” potrivit Ortodoxia.

 

Citeşte mai multe despre:

botez nume copil biserica preot parinti greseala
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati